Ρωσία: «Persona non Grata» για 40 χρόνια σε Αμερικανίδα που περπατούσε με ένα μοσχάρι στην Κόκκινη Πλατεία


Φεβρουάριος 16, 2023. Ελλάδα.

Η Αμερικανίδα πολίτης και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων Αλίσια Ντέι δεν θα μπορεί να εισέλθει στη Ρωσία μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2063.

 Της απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία για 40 χρόνια, αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα στις 16 Φεβρουαρίου το βράδυ.

 Η ακτιβίστρια σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απαγόρευσης επειδή «αγαπάει τη Ρωσία και επρόκειτο να μείνει σε αυτήν για πολύ καιρό».


«Δεν ήταν προσβλητική πράξη. Απλώς σκέφτηκα ότι η Ρωσία είναι μια πολύ όμορφη χώρα και η Κόκκινη Πλατεία είναι σύμβολο της χώρας. Σκέφτηκα ότι εμείς [με το μοσχάρι] θα χαιρόμασταν πολύ να περπατήσουμε εκεί. Ήθελα απλώς να κάνω μια βόλτα εκεί », είπε η Αλίσια.

Στις 31 Ιανουαρίου, η Ντέι συνελήφθη στην Κόκκινη Πλατεία όταν περπατούσε με ένα μοσχάρι που ονομαζόταν «Ντόκτορ». 

Είπε ότι αγόρασε το ζώο για να μην το φάνε και αποφάσισε «να το πάει σε ένα τόσο όμορφο μέρος και να του δείξει τη χώρα». 

Την επόμενη μέρα, η Αμερικανίδα συνελήφθη και κρατήθηκε για 13 ημέρες βάσει ενός άρθρου για ανυπακοή στην αστυνομία και επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 20.000 ρούβλια βάσει άρθρου για συμμετοχή σε μια ενέργεια που εμπόδιζε την κίνηση των πεζών.


Πριν από αυτό, η ακτιβίστρια αγόρασε ένα γουρούνι στον Δνείπερο και ένα κριάρι στη Βαρσοβία και περπάτησε μαζί τους στα κέντρα των πόλεων, όπως γράφουν τα ρωσικά media.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr