Κούρδοι: Ο Τζεμίλ Μπαγίκ κάλεσε όλες τις δυνάμεις του PKK να σταματήσουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην Τουρκία


Φεβρουάριος 10, 2023. Ελλάδα.

Ο Συμπρόεδρος του KJK (=Ένωσης κοινοτήτων του Κουρδιστάν), Τζεμίλ Μπαγίκ, κάλεσε όλες τις δυνάμεις τους να αναστείλουν όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες λόγω των σεισμών και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Μπαγίκ, Συμπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), εξέδωσε δήλωση σχετικά με τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου στην περιοχή  Παζαρτζίκ του Μαράς στο Βόρειο Κουρδιστάν και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

 Προέβη, επίσης, σε μια σημαντική έκκληση στο μήνυμά του και κάλεσε όλες τις δυνάμεις τους να σταματήσουν όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες λόγω των σεισμών.

«Αποφασίσαμε ότι οι δυνάμεις μας δεν θα πραγματοποιήσουν καμία αντίδραση στις πόλεις, τις μητροπόλεις στην Τουρκία μέχρι να δεχτούμε επίθεση από το τουρκικό κράτος. Πρέπει να τηρήσουμε αυτήν την απόφαση», είπε.

«Ο λαός μας βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση στο Βόρειο και Δυτικό Κουρδιστάν, στην Τουρκία και στη Συρία, ειδικά λόγω των πολιτικών και των ενεργειών του κατοχικού τουρκικού κράτους», είπε ο Μπαγίκ στον κουρδικό λαό. Τα κουρδικά, τουρκικά και αραβικά έθνη βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

 

«Η κατάσταση και τα συναισθήματα της κοινωνίας μας έχουν επηρεάσει πολύ και είμαστε λυπημένοι. Εύχομαι σε όσους πέθαναν ειρήνη και έλεος Θεού και εύχομαι στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και στους ανθρώπους μας.

«Χιλιάδες συγγενείς μας εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια σπιτιών και κτιρίων που έχουν καταρρεύσει και πρέπει να τους σώσουμε το συντομότερο δυνατό, γιατί είναι χειμώνας, χιόνι και βρέχει, υπάρχει πιθανότητα να πέθαναν πολλοί από αυτούς Είναι δυνατόν να το κάνουμε και να μην περιμένει, να ταξιδέψει με όλες του τις ικανότητες και ευκαιρίες και να πάει να βοηθήσει τα θύματα και τους τραγικούς ανθρώπους».

Rojava news

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr