Βουλγαρικό δημοσίευμα: Ο «γήινος άγγελος» που έσωσε 10 επιβάτες από φλεγόμενο τρένο στην Ελλάδα


«Ο «γήινος άγγελος» που έσωσε 10 επιβάτες από το τρένο στην Ελλάδα», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα

Μάρτιος 4, 2023. Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, ένας 20χρονος νεαρός χαιρετίστηκε ως εθνικός ήρωας. Ο αποκαλούμενος «γήινος άγγελος», έσωσε 10 ανθρώπους από φλεγόμενο επιβατικό τρένο μετά από σύγκρουση εμπορευματικού τρένου το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου προς την 1η Μαρτίου.

Την τέταρτη μέρα από το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα που σκότωσε τουλάχιστον 57 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες, τα συλλαλητήρια δεν σταματούν. 

Οι σιδηροδρομικοί έχουν επεκτείνει την εθνική τους απεργία ως σύμβολο συμπαράστασης και σεβασμού στη μνήμη των νεκρών. Η απομάκρυνση τόνων σιδήρου από τα καμένα σετ τρένων δεν σταματά στο σημείο. Προς το παρόν, δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι επιβάτες βρίσκονταν στα τρένα.

Ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης είναι από την Αθήνα, πολλά υποσχόμενος κολυμβητής και φοιτητής στη Ναυτική Ακαδημία. Ήταν στην επιβατική αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν προς Θεσσαλονίκη όταν συνέβη το ατύχημα. Καθόταν στη δεύτερη άμαξα και όταν χτυπήθηκε, άρχισε να σπάει τζάμια με τα χέρια του για να βοηθήσει άλλους επιβάτες να βγουν έξω.

«Μετά το ατύχημα, βρέθηκα στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Στο νοσοκομείο γνώρισα τον Ανδρέα, κατάφερε να σώσει τουλάχιστον 10 ανθρώπους, 10 παιδιά από το τρένο», αφηγείται την ιστορία του Ανδρέα στο bTV η γιατρός Έρι (Ειρήνη Τσιαστούδη, ειδικός ιστολογίας και παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας).

Παρά την ταραχή, την καταστροφική σύγκρουση και τη μεγάλη φωτιά, καταφέρνει να κρατήσει την ψυχραιμία του και να σπάσει το τζάμι με τον πυροσβεστήρα. Έτσι, για τους κολλημένους ανθρώπους αυτή τη στιγμή υπάρχει διέξοδος. Και παρόλο που μπορούσε να φύγει πρώτος από το φλεγόμενο βαγόνι, ο Ανδρέας δεν το έκανε, έμεινε κι άρχισε να βγάζει τους συντρόφους του.

«Σε αυτήν την εικόνα απόγνωσης και θλίψης, φαίνονται ιστορίες που προκαλούν πάθος και μας θυμίζουν ότι υπάρχουν κομμάτια πίστης. Είναι αστέρι! Ένας άγγελος! Είμαι ευλογημένη που τον γνώρισα! Τον αγκάλιασα και έκλαψα», μοιράστηκε η γιατρός.

Χάρη στον Ανδρέα, παιδιά σώθηκαν από την πύρινη κόλαση. Ανάμεσά τους και ο Λάζος, με τον οποίο μίλησε η ομάδα του bTV στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

«Ο Ανδρέας είναι ένα παράδειγμα του πόσοι θετικοί, γενναίοι και αποφασιστικοί νέοι είναι. Ελπίζω η ιστορία του να εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους, όχι μόνο εμένα. Βοήθησε άλλους χωρίς να σκέφτεται την προσωπική του ζωή. Αυτή είναι η αχτίδα της πίστης και του φωτός στην ατυχία Ο Ανδρέας δεν είναι ένας πολεμιστής από ταινία μεγάλου μήκους, αλλά ένα ανεπιτήδευτο αγόρι, ένας καλός άνθρωπος, ένας πραγματικός πολεμιστής που μπορείς να αγκαλιάσεις! Οι άγγελοι είναι στον παράδεισο αυτή τη στιγμή, αλλά έχουμε και αγγέλους στη Γη!», είπε η Δρ Έρι.

Για το σοβαρό δυστύχημα κρατείται αυτή τη στιγμή μόνο ο προϊστάμενος του σταθμού στην πόλη της Λάρισας, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για 3 κατηγορίες για αλόγιστη πρόκληση θανάτου πολλών ανθρώπων. Σήμερα πρέπει να καταθέσει ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Dnes.dir.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr