Τουρκία: Τα ΗΑΕ στέλνουν στους σεισμόπληκτους 200 τόνους χουρμάδες…


Μάρτιος 15, 2023. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Την Τετάρτη, ένα αεροπλάνο των Εμιράτων που μετέφερε 28 τόνους χουρμάδες έφτασε στο στο αεροδρόμιο της Γκαζιαντέπ, στο πλαίσιο εκστρατείας για τη στήριξη των σεισμόπληκτων με συνολικά 200 τόνους, που θα διανεμηθούν κατά τον ιερό μουσουλμανικό μήνα του Ραμαζανιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από την πρεσβεία των ΗΑΕ στην Άγκυρα, το αεροπλάνο που έφτασε είναι προπομπός μιας ομάδας αποστολών 200 τόνων, που θα φτάσουν στους σεισμόπληκτους στις πληγείσες τουρκικές επαρχίες, για να διανεμηθούν με την έλευση του μήνα  του Ραμαζανιού.

Τα πρώτα αεροπλάνα που μετέφεραν τους χουρμάδες, θα μεταφερθούν σε αποθήκη, και όταν η άφιξη των αεροπλάνων θα ολοκληρωθεί αργότερα και θα διανεμηθούν στους πληγέντες κατά τις επόμενες ημέρες.

Την Τρίτη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των αεροσκαφών για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία έφθασε τα 220 εμπορικά αεροπλάνα, μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου τον περασμένο Φεβρουάριο, στο πλαίσιο της υποστήριξης των δύο χωρών.

aa

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr