Ο επικεφαλής της Βάγκνερ συνέκρινε το μέλλον της ομάδας με τη μοίρα των 300 Σπαρτιατών


Μάρτιος 8, 2023. Ελλάδα.

Ο επιχειρηματίας Γιεβγκένι Πριγκοζίν, επικεφαλής της μισθοφορικής στρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ  απάντησε στην ερώτηση δυτικών δημοσιογράφων σχετικά με το εάν το Μπαχμούτ (Αρτεμόφσκ) θα μπορούσε να γίνει το «τελευταίο σύνορο» της Ομάδας Βάγκνερ λόγω της εξάντλησης των ανθρώπινων πόρων.

«Μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές», είπε ο Πριγκοζίν στο βίντεο υπό τον ήχο των βλημάτων του πυροβολικού.

«Πράγματι, αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο βήμα της μισθοφορικής Ομάδας Βάγκνερ. Πολλά πράγματα δεν διαρκούν πολύ - "τριακόσιοι Σπαρτιάτες", "τρεις ήρωες" και ούτω καθεξής. Μπορεί να γίνει το ίδιο με την Ομάδα Βάγκνερ, είπε ο Πριγκοζίν.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση η μονάδα θα καταλάβει επαρκώς την πόλη. Και μετά θα ανοίξει η κατεύθυνση για την επίθεση. Ο Πριγκοζίν τόνισε ότι ο κόσμος δεν έχει ακόμη συναντήσει τον ρωσικό στρατό, ο οποίος είναι καλά προετοιμασμένος, έχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και περιμένει στα φτερά, που θα έρθει μετά την κατάληψη του Αρτεμόφσκ.

Στο τέλος του μηνύματος, ο Πριγκοζίν στράφηκε ξανά στον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του ζήτησε να πάρει γέρους και γυναίκες από το Αρτεμόφσκ (Μπαχμούτ) και να στείλει εδώ πραγματικές ουκρανικές μονάδες από τη Ζαπορόζια και Κράσνι Λιμάν.

«Moskovskiy komsomolets»

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr