Η Σαουδική Αραβία μεταβίβασε 5 δις δολάρια στην Τουρκία


Μάρτιος 8, 2023. Ελλάδα.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας κατάθεσης 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας.

Το Ταμείο Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Σε εφαρμογή των οδηγιών του Θεματοφύλακα των δύο Ιερών Τζαμιών, Βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ και της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, διάδοχο και πρωθυπουργό - ο Θεός να προστατεύει τους -, η Εξοχότητα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ανάπτυξης της Σαουδικής Αραβίας, κ. Άχμεντ μπιν Ακίλ αλ Χατίμπ  μεταβίβασε σήμερα στη Δημοκρατία της Τουρκίας, ποσό ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως κατάθεση υπέρ της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας , και η συμφωνία υπεγράφη από την τουρκική πλευρά από τον Σεβασμιώτατο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Καθηγητή Δρ  Σιχάμπ Καβγί Ογκλού.

Πρόσθεσε ότι «Αυτή η κατάθεση είναι μια επέκταση των ιστορικών σχέσεων και των στενών δεσμών συνεργασίας που δεσμεύουν το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας με την Τουρκική Δημοκρατία και τον αδελφικό της λαό».

Turk Press

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr