Μακεδονικές Ενώσεις αναφέρονται στην αδιαφορία της κυβέρνησης για τον «Μακεδονικό Ήλιο»


Μάρτιος 1, 2023. Ελλάδα.

Το «Κοινό των Μακεδόνων», η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων σε επιστολή τους προς τις ελληνικές αρχές αναφέρονται στην αδιαφορία του ελληνικού κράτους για την ελληνικότητα του «Μακεδονικού Ήλιου» που γίνεται όργανο προπαγάνδας από τους Σλάβους των Σκοπίων.


Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

     Εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο έχουμε στείλει επιστολή στο Υπουργείο Εξωτερικών, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών - Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με το κείμενο που ακολουθεί:

     «Συχνά οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, σε όλον τον κόσμο,  πρέπει να ενημερώσουν ξένους κρατικούς φορείς  ότι ο «Μακεδονικός ήλιος» είναι Ελληνικό  σύμβολο και δεν μπορεί  να το χρησιμοποιεί κανείς άλλος.

     Οι ξένοι κρατικοί φορείς, ενώ δείχνουν κατανόηση και διάθεση συνεργασίας, μας ζητούν κάποιο επίσημο έγγραφο της Ελληνικής πολιτείας που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας και για να είναι αυτοί κατοχυρωμένοι στις ενέργειές τους.

     Για τον σκοπό αυτόν ζητούμε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος να συντάξει ένα έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται βάσει ποιων εγγράφων, αποφάσεων ή συμφωνιών ο «Μακεδονικός Ήλιος» έχει κατοχυρωθεί ως Ελληνικό σύμβολο.»

     Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση παρά το ότι έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα και τον Υφυπουργό  Μακεδονίας Θράκης κ.Σ.Καλαφάτη.

     Θεωρούμε ότι η μη έκδοση του παραπάνω εγγράφου από το  Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών  λειτουργεί ως άμεση παρεμπόδιση των προσπαθειών μας και έμμεση στήριξη της Σκοπιανής προπαγάνδας σε όλον τον κόσμο»



--

The Hellenic Information Team