Πλήγμα στο Ισραήλ: Τα ΗΑΕ σταματούν να αγοράζουν ισραηλινά αμυντικά συστήματα


 «Τα ΗΑΕ σταματούν να αγοράζουν ισραηλινά αμυντικά συστήματα», γράφουν αραβικά δημοσιεύματα.

 

Μάρτιος 13, 2023. Ελλάδα.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να σταματήσουν την αγορά αμυντικών συστημάτων από το Ισραήλ, μετά από ενέργειες και δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ, και του Ισραηλινού Υπουργού Οικονομικών, Ζελέλ Σμότριτς, αναφέρουν αραβικά δημοσιεύματα.

Για αυτό ο πρόεδρος των ΗΑΕ Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ δήλωσε:

 «Δεν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε κοινά θέματα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει μια κυβέρνηση που την ελέγχει».

Μάλιστα, το εβραϊκό Κανάλι 12 αποκάλυψε ότι τα ΗΑΕ είχαν αποφασίσει να παγώσουν τις συμφωνίες που είχαν συνάψει με το Ισραήλ και ότι ο πρόεδρος των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ ήταν αυτός που αποφάσισε να σταματήσει αυτές τις συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς αμυντικών συστημάτων.

Σύμφωνα με το κανάλι, ο μπιν Ζαγέντ έστειλε μήνυμα στους Ισραηλινούς αξιωματούχους σχετικά και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέροντας ότι τα ΗΑΕ είχαν παγώσει μια συμφωνία για την αγορά ισραηλινών συστημάτων λόγω της συμπεριφοράς του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες και της έλλειψης ελέγχου του Νετανιάχου στην κυβέρνησή του.


«Τα ΗΑΕ σκοπεύουν να σταματήσουν να αγοράζουν αμυντικά συστήματα από το Ισραήλ»- snd.ps

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr