Λιβύη- Χαλίφα Χαφτάρ: «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την Τρίπολη»


Μάρτιος 5, 2023. Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, έκανε σημαντικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους επικεφαλής του στρατού, όπως αναφέρει η Libya Update.

Σύμφωνα με την πηγή, ο Χαφτάρ μιλώντας με τους αξιωματικούς της 106ης Ταξιαρχίας δήλωσε ότι ο Στρατός δεν μπορεί να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Τρίπολη από το σχεδιασμό του, προσθέτοντας ότι διακατέχεται από εμπιστοσύνη για το στρατό.

Σημειώνεται ότι στις 4 Απριλίου του 2019 ο Χαφτάρ ξεκίνησε μια πολύμηνη επίθεση για την κατάληψη της Τρίπολης. Η επίθεση στόχευε τότε στον «καθαρισμό  της δυτικής ζώνης από τρομοκρατικές ομάδες».


Field Marshal Khalifa #Haftar during his meeting with the officers of the 106th Brigade: We cannot abandon the capital, #Tripoli, and we have trust in our army. The #Libya Update
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Η στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας προς την κυβέρνηση της Τρίπολης απέτρεψε τα σχέδια του Χαφτάρ.

Μάλιστα, στις 5 Ιανουαρίου του 2020, κατόπιν απόφασης του Τούρκου προέδρου και έγκρισης από το τουρκικό κοινοβούλιο, εστάλη τουρκικός στρατός για την υποστήριξη της κυβέρνησης της Τρίπολης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr