Συρία: Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ καταψήφισε σχέδιο για αποχώρηση του αμερικανικού στρατού

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ καταψηφίζει σχέδιο ψηφίσματος για την απόσυρση των στρατευμάτων από τη Συρία»

Μάρτιος 9, 2023. Ελλάδα.

Δαμασκός.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ απέτυχε, το βράδυ της Τετάρτης, να ψηφίσει νόμο για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, καθώς οι αντίπαλοι του μέτρου προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να επιτρέψει στο διασπασμένο Ισλαμικό Κράτος, «ISIS», να ανασυνταχθεί και να θέσει σε κίνδυνο τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους.

Το ψήφισμα, που υπεβλήθη από τον βουλευτή  Μάτ Γκέιτς [Matt Gaetz], Ρεπουμπλικανό από τη Φλόριντα, καταψηφίστηκε με 321-103.

 Ο βουλευτής Γκέιτς εισήγαγε το ψήφισμα με φόντο τον τραυματισμό τεσσάρων Αμερικανών στρατιωτών κατά τη διάρκεια επιδρομής ελικοπτέρου τον περασμένο μήνα στη βορειοανατολική Συρία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανώτερου ηγέτη της οργάνωσης  του «Ισλαμικό Κράτους».

Παρά τη γεωγραφική ήττα του «ISIS» στα χέρια των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και υπό την κάλυψη του Διεθνούς Συνασπισμού, τα εν υπνώσει κύτταρα της οργάνωσης εξακολουθούν να εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις γύρω από τη Συρία και το Ιράκ, και στις φυλακές και στα στρατόπεδά του λαμβάνουν συνεχώς χώρα γεγονότα ανυπακοής και ταραχών.

Μια επιτροπή της Γερουσίας ενέκρινε πρόσφατα ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να τερματίσει επίσημα τις εξουσιοδοτήσεις για τους πολέμους του Κόλπου και του Ιράκ.

Αλλά η προσπάθεια να νομοθετηθεί ο τελευταίος νόμος για τη Συρία ήταν πολύ περίεργη για πολλούς Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς νομοθέτες.

Υπάρχουν περίπου 900 Αμερικανοί στρατιώτες στη Συρία, σύμφωνα με ημιεπίσημες αμερικανικές αναφορές.

Και οι Αμερικανοί νομοθέτες υποστηρίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν σε επιχειρήσεις πέρυσι με τους εταίρους των «SDF», που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 466 μελών του «ISIS» και τη σύλληψη άλλων 250.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύροντας τις δυνάμεις τους τώρα μπορεί να οδηγήσει στην αναζωπύρωση της οργάνωσης, γράφει το αραβικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr