Αίγυπτος: Η ιταλική γλώσσα θα διδάσκεται ως δεύτερη γλώσσα στα δημόσια σχολεία


«Από τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον Ιταλό πρέσβη» -
Al Masry al Youm

Μάρτιος 28, 2023. Ελλάδα.

Κάιρο.

Για πρώτη φορά καθιερώνεται η ιταλική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα επιλογής στα αιγυπτιακά δημόσια σχολεία από το ακαδημαϊκό έτος 2024-25.

Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας, Ρίντα Χιζάζι. Ως δεύτερη γλώσσα κατόπιν επιλογής θα διδάσκονται τα ιταλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα γερμανικά.

Μάλιστα, ο υπουργός Παιδείας της Αιγύπτου δέχθηκε τον Μικέλε Κουαρόνι, Ιταλό πρέσβη στο Κάιρο.

Συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεννόησης για τη διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας ως προαιρετική γλώσσα στο πλαίσιο των δεύτερων ξένων γλωσσών που θα διδάσκονται από την πρώτη τάξη του γυμνασίου στα κρατικά σχολεία για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 .

Το Υπουργείο επιβεβαίωσε ότι η διδασκαλία της δεύτερης γλώσσας εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης των προγραμμάτων σπουδών του προπαρασκευαστικού σταδίου και ότι η διδασκαλία της δεύτερης γλώσσας θα είναι βασικό μάθημα.

Επεσήμανε ότι η διδασκαλία της δεύτερης γλώσσας συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης μεθόδων διδασκαλίας και της συνεχούς επιδίωξης για την ανάπτυξη ξένων γλωσσών στα σχολεία ως μέσο ανταλλαγής πολιτισμών.


youm7.com, almasryalyoum.com,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr