Η Ρωσία παρέδωσε κατασχεμένα αμερικανικά και νατοϊκά όπλα στο Ιράν


«Οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν εκτοξευτές πυραύλων όπως πυραύλους Javelin και Stinger μετά την υποχώρηση του ουκρανικού στρατού σε διάφορα μέτωπα»

Μάρτιος 11, 2023. Ελλάδα.

Τεχεράνη.

Σύμφωνα με τον αναλυτικό ειδησεογραφικό ιστότοπο «Tawalat Jahan Islam», αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ενημερωμένες πηγές, υποστήριξαν ότι η Ρωσία έστειλε ορισμένα από τα αμερικανικά όπλα που κατάσχεσε στην Ουκρανία στο Ιράν.

Συγκεκριμένα, το ειδησεογραφικό κανάλι CNN, επικαλούμενο πηγές, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έστειλε στο Ιράν μερικά από τα όπλα που έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, τα οποία κατάσχεσε σε διάφορα μέτωπα.

Αυτές οι πηγές υποστήριξαν ότι σε πολλές περιπτώσεις, η Ρωσία έστειλε αυτά τα όπλα στο Ιράν για να χωρίσει τα μέρη τους και να τα αναλύσει, ώστε να γίνουν παρόμοια δείγματα από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Αμερική πιστεύει ότι η Τεχεράνη θα προσπαθήσει να αναστρέψει τα συστήματα αυτών των όπλων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξαν μάρτυρες πολλών περιπτώσεων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους στις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν εκτοξευτές πυραύλων όπως πυραύλους Javelin και Stinger μετά την υποχώρηση του ουκρανικού στρατού σε διάφορα μέτωπα.

Η δημοσίευση τέτοιων αναφορών από τα αμερικανικά ΜΜΕ αντικατοπτρίζει τον κύριο φόβο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σχετικά με την κλοπή ή την αντιγραφή της στρατιωτικής τους τεχνολογίας και φαίνεται ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για την επιφυλακτικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας και όπλα στην Ουκρανία, γράφει ιρανικό δημοσίευμα.

ISW News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr