Ιλχάμ Αλίγεφ: Η Αζεροτουρκική ένωση δημιουργεί νέες ιστορικές πραγματικότητες στην περιοχή


Μάρτιος 14, 2023. Ελλάδα.

Μπακού.

 «Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία, ως δύο αδερφικές χώρες και στρατηγικοί σύμμαχοι, δημιουργούν νέες ιστορικές πραγματικότητες στην περιοχή, με κοινές αποφάσεις και κοινά παγκόσμια έργα συμβάλλουν στην υπόθεση της ειρήνης, της ασφάλειας και της συνεργασίας στον ευρασιατικό χώρο».

 Αυτό αναφέρεται στην ομιλία του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ προς τους συμμετέχοντες της XXVI Ευρασιατικής Οικονομικής Συνόδου Κορυφής, που διοργάνωσε το VAGF Στρατηγικής και Κοινωνικής Έρευνας της Ομάδας Μαρμαρά.

«Η δύναμη της αζεροτουρκικής ένωσης είναι ο εγγυητής μιας δίκαιης ειρήνης στην περιοχή. Ταυτόχρονα, οι χώρες μας είναι αξιόπιστοι εταίροι που διαδραματίζουν στρατηγικό ρόλο στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης», τονίζει στην ομιλία του ο αρχηγός του κράτους  του Αζερμπαϊτζάν.

Δυστυχώς, οι μηχανισμοί που πρέπει να ρυθμίζουν τις διακρατικές σχέσεις στον κόσμο έχουν αποδυναμωθεί σήμερα και η εμπιστοσύνη στην υπεροχή του διεθνούς δικαίου έχει μειωθεί.

 Οι πόλεμοι, οι γεωπολιτικές συγκρούσεις και η ενεργειακή κρίση  που έχουν προκύψει ταυτόχρονα με όλα αυτά, είναι αποτέλεσμα της παρακμής του συστήματος των διεθνών σχέσεων, σημειώνει η έκκληση.

O ρόλος ενός τόσο έγκυρου και σταθερού κράτους στη θέση του όπως η Τουρκία είναι εξαιρετικής σημασίας για τη διατήρηση μιας πιθανής τάξης σε αυτή τη νέα παγκόσμια διαμόρφωση, για τη διασφάλιση αμοιβαίας συνεργασίας και κλίματος μιας βιώσιμης ανάπτυξης, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν.


aa.com.tr, Salam News,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr