«Το Αζερμπαϊτζάν καλεί τις γαλλικές αρχές να σεβαστούν τα συνταγματικά δικαιώματα των Γάλλων»


Μάρτιος 26, 2023. Ελλάδα.

Μπακού.

«Καταδικάζουμε την υπερβολική και δυσανάλογη χρήση βίας από αξιωματούχους επιβολής του νόμου κατά των διαδηλώσεων στη Γαλλία λόγω της απόφασης του Προέδρου Μακρόν και σε ορισμένες περιπτώσεις την απάνθρωπη συμπεριφορά προς τους διαδηλωτές». 

Αυτό δήλωσε ο Αϊχάν Χατζιζάντε, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, απαντώντας σε ερώτηση τοπικών ΜΜΕ για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Στη δήλωσή του ο Χατζιζάντε κάλεσε τη γαλλική κυβέρνηση να σεβαστεί τα συνταγματικά δικαιώματα στη χώρα, όπως την ελευθερία της σκέψης και του συνέρχεσθαι, καθώς και το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία.

«Πιστεύουμε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης και οι διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να διερευνήσουν περιπτώσεις ακραίας βίας στη Γαλλία και να απαιτήσουν τη λήψη των κατάλληλων μέτρων στο πλαίσιο των υποχρεώσεων αυτής της χώρας», είπε ο Χατζιζάντε.

Trend.az

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr