Αναλύσεις-Συμφωνίες

Χάος στην Πρίστινα: Καπνογόνα, κάηκαν σημαίες, ζητούν την παραίτηση του Κούρτι


Μάρτιος 25, 2023. Ελλάδα.

Κοσσυφοπέδιο.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Πρίστινα με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού, Αλμπίν Κούρτι.

Οι διαδηλωτές κατέβασαν τις σημαίες του Κοσσυφοπεδίου μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης και έβαλαν λευκές σημαίες επειδή, όπως είπε ο εκπρόσωπος του διοργανωτή, ο πρόεδρος του SDP, Ντάρνταν Μολισάι, «ο Κούρτι παραδόθηκε στην Αχρίδα».

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν  λίγο περισσότερα από 100 άτομα, αναφέρει ο ανταποκριτής του Tanjug από την Πρίστινα.

Βόμβες καπνού πετάχτηκαν επίσης μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης και αυτός ο καπνός, όπως είπε ο Μολισάι, αντιπροσωπεύει «το σκοτάδι στο οποίο έφερε ο Κούρτι τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου».

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το μη κοινοβουλευτικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου, μια αποσχισθείσα πτέρυγα του κινήματος  της Αυτοδιάθεσης, που επικεφαλής της είναι ο  Αλμπίν Κούρτι. 

Η διαμαρτυρία υποστηρίχθηκε επίσης από ορισμένα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου και της Ένωσης Βετεράνων Πολέμου του UCK.


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απαιτούν την παραίτηση του Αλμπίν Κούρτι γιατί, όπως υποστηρίζουν, αποδέχτηκε τη δημιουργία Κοινότητας Σερβικών Δήμων με τη Συμφωνία της Αχρίδας και έτσι άλλαξε την πολιτική που υποστήριζε για χρόνια και απείλησε το λεγόμενο κράτος του Κοσσυφοπεδίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr