Αλβανία: Ημέρα Πένθους η Κυριακή προς τιμήν των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην Ελλάδα


Μάρτιος 3, 2023. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε ότι κήρυξε ημέρα πένθους την Κυριακή προς τιμήν των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην Ελλάδα.

Ο Ράμα είπε ότι η Αλβανία ενώνεται συμβολικά με τη φίλη Ελλάδα με  μεσίστια την εθνική σημαία.

«Την Κυριακή, η Αλβανία θα τιμήσει τα θύματα της τραγωδίας με ημέρα πένθους, ενώνοντας συμβολικά τη φίλη Ελλάδα με μεσίστια την εθνική σημαία», έγραψε στο Facebook.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε ότι ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν σε αυτό το δυστύχημα ανήκει σε όλους.

«Η τραγωδία της Ελλάδας είναι και δική μας τραγωδία, ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν στο τρομερό δυστύχημα είναι και δικός μας και αυτή είναι μια από εκείνες τις στιγμές της ζωής, που μια μεγάλη απώλεια στον γείτονα δείχνει πάνω από εκατό χαρές που είναι η ζωή μας άρρηκτα συνδεδεμένοι, και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τα κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, συνεργαζόμενοι όλο και περισσότερο μεταξύ τους», είπε ο Ράμα. 

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε τα 57 τα θύματα από το τραγικό δυστύχημα μεταξύ δύο τρένων στη βόρεια Ελλάδα.


gazeta10.com, tv21.tv,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr