Συνάντηση Ράμα με Σολτς, με θέμα την ηγεσία της Αλβανίας στη Διαδικασία του Βερολίνου

 


Μάρτιος 6, 2023. Ελλάδα.

Τίρανα.

Την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία, με επίκεντρο τον συντονισμό στο πλαίσιο της προεδρίας της Αλβανίας στη Διαδικασία του Βερολίνου, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, όπου θα συζητήσουν άλλα σχετικά με τη διμερή συνεργασία στον τομέα της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και τη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Μετά τη μεταξύ τους συνάντηση θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Έντι Ράμα θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με ανώτερους εκπροσώπους του γερμανικού επιχειρείν, όπου θα συζητήσει την προοπτική της Αλβανίας στο πλαίσιο της περιφερειακής τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και τον συνεργατικό ρόλο της Γερμανίας προς αυτή την κατεύθυνση, μέσω επενδύσεων στον τομέα αυτό. καθώς και τουρίστες το δικό της.

Σύμφωνα με το ATA, o πρωθυπουργός θα επισκεφθεί επίσης τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, η οποία υποδέχεται ετησίως περίπου 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες και περιοχές, μεταξύ των οποίων θα είναι και το αλβανικό περίπτερο.

Σήμερα, επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποίησε η πρωθυπουργός της Δανίας,  Μέτε Φρεντέριξεν , η πρώτη πρωθυπουργός της Δανίας που επισκέπτεται τη χώρα.


Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, η Φρεντέριξεν δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Αλβανία είναι ένας πολύτιμος εταίρος για τη Δανία και ένας πολύ αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Σε μια εποχή που η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο σημαντική από ποτέ, ελπίζω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ακόμη ισχυρότερη εταιρική σχέση και είμαι πολύ σίγουρος ότι θα κάνουμε κάτι τέτοιο ένα πράγμα», τόνισε η πρωθυπουργός της Δανίας, σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr