Ο Τούρκος υπουργός Παιδείας καταδίκασε την εμπόδιση του Τατάρ σε συνέδριο για την Κύπρο

 


Μάρτιος 30, 2023. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Παιδείας, Μαχμούντ Οζέρ, καταδίκασε την προσπάθεια "ανθρώπων που έφεραν την ελληνική σημαία" να εμποδίσουν την είσοδο του λεγόμενου προέδρου της Κατεχόμενης από τους Τούρκους Κύπρου, Ερσίν Τατάρ, στην πανεπιστημιούπολη του Kings College του Λονδίνου στη

Βρετανία, για να συμμετάσχει σε συνέδριο με θέμα το Κυπριακό, γράφει η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Τατάρ στο γραφείο της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας στη βρετανική πρωτεύουσα, Λονδίνο, την Πέμπτη.

Ο Οζέρ δήλωσε: «Η Τουρκία καταδικάζει έντονα αυτά τα γεγονότα και μια τέτοια επίθεση είναι απαράδεκτη στο πανεπιστήμιο, όπου όλες οι φωνές πρέπει να ακουστούν με δημοκρατικό τρόπο».

Τόνισε ότι η Τουρκία στέκεται πάντα στο πλευρό των και είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε μορφής υποστήριξη για να στηρίξει την «Τουρκική Κύπρο».

Την Τετάρτη, άτομα που έφεραν την ελληνική σημαία προσπάθησαν να εμποδίσουν τον Ερσίν Τατάρ να εισέλθει στην πανεπιστημιούπολη του King's College του Λονδίνου για να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο για το Κυπριακό.

 Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι περίπου 50 άτομα που έφεραν την ελληνική σημαία έκλεισαν τον δρόμο για να εμποδίσουν τον Τατάρ να εισέλθει στο Kings College του Λονδίνου.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι οι φρουροί ασφαλείας διέλυσαν τους διαδηλωτές κατά της άφιξης του Τατάρ μπροστά από το πανεπιστήμιο και αφού διέλυσαν τους διαδηλωτές, ο Τατάρ μπήκε στην πανεπιστημιούπολη και συμμετείχε στη διάσκεψη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr