Αζερμπαϊτζάν: Το Ισραήλ δεν μπορεί να μας χρησιμοποιήσει ως βάση για να χτυπήσει το Ιράν

 «Ο Μουχτάρ Μεμέντοφ, Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στο Ισραήλ, δήλωσε ότι σε περίπτωση πιθανής επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν, δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Αζερμπαϊτζάν ως βάση», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα


Μάρτιος 10, 2023. Ελλάδα.

 

Ο πρεσβευτής του Αζερμπαϊτζάν στο Ισραήλ, Μουχτάρ Μεμέντοφ, ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Αζερμπαϊτζάν ως βάση σε περίπτωση πιθανής επίθεσης στο Ιράν.

Ο Μουχτάρ Μεμέντοφ, πρεσβευτής του Αζερμπαϊτζάν στο Ισραήλ, απάντησε στους ισχυρισμούς ότι «το Αζερμπαϊτζάν έχει προετοιμάσει μια ειδική αεροπορική βάση για το Ισραήλ για πιθανή επίθεση στο Ιράν».

Ο Μεμέντοφ είπε στην Jerusalem Post ότι η εφημερίδα Haaretz με έδρα το Ισραήλ δημοσίευσε ότι «το Αζερμπαϊτζάν επέτρεψε στο Ισραήλ να δημιουργήσει μια επιχειρησιακή βάση για να κατασκοπεύσει το Ιράν και μια  ισραηλινή αεροπορική βάση για χρήση σε περίπτωση πιθανής επίθεσης στο Ιράν». Αυτές τις αναφορές τις διέυψευσε.

«Κύριε Μεμέντοφ, δηλώνετε ότι τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για το θέμα είναι ψευδή;»

 Απάντησε στην ερώτηση καταφατικά τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί στον ισραηλινό στρατό να χρησιμοποιήσει το Αζερμπαϊτζάν ως βάση σε πιθανή επίθεση εναντίον του Ιράν.

Ανέφερε ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν θα επιτρέψει τη χρήση των εδαφών του εναντίον άλλων χωρών.

Ο ίδιος δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα είναι πιστός στο άρθρο που η χώρα του έκανε γνωστό κατά την ίδρυση της ότι δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών.

Είναι γνωστό ότι η συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και του Αζερμπαϊτζάν συνεχίζεται εδώ και χρόνια στους τομείς της στρατηγικής, στρατού και των πληροφοριών, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Hurseda- Ajanslar

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr