Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Ρωσία: Λόγω των σεισμών δεν τίθεται τώρα στην Τουρκία το θέμα του κέντρου αερίου

 

«Το κοινό έργο κέντρου φυσικού αερίου Τουρκίας και Ρωσίας, δεν έγινε λόγω των σεισμών με επίκεντρο το Καχραμανμαράς»
 

Μάρτιος 13, 2023. Ελλάδα.

 

Το έργο του κοινού κέντρου φυσικού αερίου Τουρκίας και Ρωσίας δεν υλοποιείται λόγω των σεισμών στο Καχραμανμαράς, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Ρώσος αξιωματούχος απάντησε στην ερώτηση σχετικά με το έργο που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Τουρκία. Εξήγησε ότι οι σεισμοί προκάλεσαν ανακατάταξη στο έργο του Τουρκικού Κέντρου Φυσικού Αερίου, αλλά ότι το έργο δεν τέθηκε εκτός σχεδιασμού.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο  πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχαν δώσει εντολή να σχεδιάσουν τη δημιουργία ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική λύση στους αγωγούς Nord Stream.

Μιλώντας στο Sputnik, μια πηγή μοιράστηκε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το έργο του κέντρου αερίου.

Ανέφερε ότι έγιναν διάφορες ανακατατάξεις στο έργο λόγω των σεισμών στο Καχραμανμαράς, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Οι σεισμοί έχουν γίνει το κύριο ζήτημα στον πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό τομέα της Τουρκίας. Οι προσπάθειες όλων των θεσμών είχαν ως στόχο την εξάλειψη των συνεπειών της καταστροφής, που ονομάστηκε «καταστροφή του αιώνα». Για το λόγο αυτό έγιναν κάποιες προσαρμογές σε άλλα θέματα.

«Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα»

«Τώρα επιστρέφουμε σταδιακά στα θέματα της ατζέντας μας, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του κέντρου αερίου», είπε η πηγή και όταν ρωτήθηκε εάν το έργο του κέντρου αερίου μπορεί να αναβληθεί, απάντησε: «Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr