Η Ομάδα Βάγκνερ άνοιξε δεκάδες κέντρα στρατολόγησης μισθοφόρων σε όλη τη Ρωσία


Μάρτιος 10, 2023. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ανακοίνωσε το άνοιγμα των κέντρων στρατολόγησης της Βάγκνερ σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρη τη Ρωσία την Παρασκευή.

Η ομάδα Βάγκνερ ηγείται επιθέσεων εναντίον πόλεων στην ανατολική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Μπαχμούτ, σε αυτό που έχει γίνει η μεγαλύτερη και πιο αιματηρή μάχη της ρωσικής εισβολής που διαρκεί ένα χρόνο. Και οι δύο πλευρές έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες γύρω από το Μπαχμούτ.

«Κέντρα στρατολόγησης της Ιδιωτικής Μισθοφορικής Ομάδας Βάγκνερ άνοιξαν σε 42 ρωσικές πόλεις», ανέφερε ο  Πριγκόζιν σε δήλωση, αναφερόμενος στην ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία του.

Μαχητές θα στρατολογούνται από αθλητικά κέντρα και συλλόγους πολεμικών τεχνών, πρόσθεσε ο Πριγκόζιν.

«Παρά την κολοσσιαία αντίσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, θα προχωρήσουμε», είπε ο 61χρονος επιχειρηματίας υπέρ του Κρεμλίνου.

Αναφέρθηκε επίσης στον προφανή παρεμπόδιση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, με το οποίο έχει εγκλωβιστεί σε έναν αγώνα εξουσίας από τότε που η μισθοφορική ομάδα Βάγκνερ άρχισε να παίζει σημαντικό ρόλο στη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας πέρυσι.

«Παρά τα εμπόδια που ρίχνουν στα έργα σε κάθε στροφή, θα το ξεπεράσουμε μαζί», είπε.

Ο Πριγκόζιν στρατολογούσε επί μήνες κατάδικους των ρωσικών φυλακών για να παλέψουν με την Βάγκνερ, υποσχόμενος να τους μετατρέψει τις ποινές μετά την επιστροφή τους στη Ρωσία, εάν, βέβαια, επιζήσουν  μετά από μια εξάμηνη εκστατεία. 

Αλλά στις αρχές Φεβρουαρίου ο Πριγκόζιν είπε ότι η στρατολόγηση της Βάγκνερ από τις φυλακές είχε λήξει, προφανώς υπό την πίεση του Υπουργείου Άμυνας.

Οι εντάσεις μεταξύ του Πριγκόζιν και του Υπουργείου Άμυνας μαίνονται εδώ και μήνες, αλλά συνέχισαν να επιδεινώνονται καθώς ο Πριγκόζιν έχει κερδίσει πολλαπλές νίκες στο πεδίο της μάχης πριν από τον ρωσικό στρατό, επέκρινε την κορυφαία ομάδα της Ρωσίας και κατηγόρησε τον στρατό ότι δεν μοιράζεται πυρομαχικά με μονάδες της Βάγκνερ.

The Moscow Times

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr