Βουλγαρία: Διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις κατά του πολέμου


Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε πορεία υπό το σύνθημα «Βουλγαρία- Ζώνη Ειρήνης» μπροστά από το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού στη Σόφια

 

Μάρτιος 12, 2023. Ελλάδα.

Σόφια.

Πορείες διαμαρτυρίας κατά του πολέμου πραγματοποιήθηκαν εκτός από τη βουλγαρική πρωτεύουσα, στις πόλεις Βάρνα, Ρούσε, Στάρα Ζαγκόρα, Σιλίστρα, Σούμεν και Ταργκόβιστε.


Διοργανωτές των διαμαρτυριών ήταν το «Βουλγαρικό Εθνικό Συμβούλιο για την Ειρήνη», η «Ελεύθερη και Ειρηνική Βουλγαρία», Σύλλογοι και πολίτες, με την υποστήριξη του κόμματος «Ήθους, Πρωτοβουλίας, Πατριωτισμός» -MIR, που αποφάσισαν να διαδηλώσουν κατά της εμπλοκής της Βουλγαρίας σε πολεμικές ενέργειες.

Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν πανό που έγραφαν τα συνθήματα:  «Η Βουλγαρία για τους Βούλγαρους - όχι για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», «Κανένας Βούλγαρος στο σφαγείο!», «Πάλι ανατολικό μέτωπο!!! – να το κάνουν χωρίς εμάς...»

Σε δελτίο Τύπου των διοργανωτών που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η Βουλγαρία είναι μια ζώνη ειρήνης, δεν συμμετέχει σε κανένα πόλεμο με ανθρώπους, όπλα, κυρώσεις, πυρομαχικά ή ανταλλακτικά! Η Βουλγαρία θέλει ειρήνη μεταξύ των αδελφών μας εθνών και, πρώτα απ’ όλα, ένα τέλος στην κλιμάκωση του πολέμου. Η βουλγαρική γη είναι μια πλατφόρμα για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, όχι για πυραύλους! Οι Βούλγαροι είναι ειρηνιστές, όχι τροφή των κανονιών».

«Χωρίς βάσεις, χωρίς τόμαχοκ», ήταν ένα από συνθήματα

Μάλιστα, έγινε και πανβουλγαρική πορεία σκυταλοδρομίας με τη διαδρομή Βάρνα - Σούμεν - Ταργκόβιστε - Β. Τάρνοβο - Στ. Ζαγορά - Φιλιππούπολη - Σόφια. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr