Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Τουρκία: «Μετασεισμική προσέγγιση.. Τηλεφωνικές συνομιλίες Τσαβούσογλου με τον Έλληνα ομόλογό του»Μάρτιος 14, 2023. Ελλάδα.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της προσέγγισης των δύο χωρών μετά τον σεισμό στη νότια Τουρκία, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, προξενικά θέματα μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τσαβούσογλου και ο Δένδιας συζήτησαν επίσης το θέμα της επιστροφής Έλληνα πολίτη που είναι φυλακισμένος στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τεταμένες τουρκοελληνικές σχέσεις άρχισαν να συγκλίνουν και να βελτιώνονται από τον σεισμό που σημειώθηκε στη νότια Τουρκία στις αρχές Φεβρουαρίου, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr