Οι υπουργοί Άμυνας Ρωσίας- Συρίας συζήτησαν τη διμερή στρατιωτική συνεργασία


Μάρτιος 15, 2023. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ο υπουργός Άμυνας της Συρίας Αλί Μαχμούντ Αμπάς συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου την αμοιβαία συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα.

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία της συνεχούς στενής συνεργασίας. που διαφυλάσσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Συρίας, σημειώνει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Οι Υπουργοί Άμυνας της Συρίας και της Ρωσίας είχαν επίσημες συνομιλίες για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Σόιγκου εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και σε όσους επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, επιβεβαιώνοντας τη στήριξη της χώρας του στη Συρία.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε περπατήσει πολύ, μια τεράστια απόσταση όσον αφορά την απελευθέρωση του συριακού εδάφους από τη διεθνή τρομοκρατία. Υπάρχει, φυσικά, ακόμη πολλή δουλειά μπροστά, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δουλειάς έχει γίνει», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Ο στρατηγός Αμπάς, από την πλευρά του, εξέφρασε την ελπίδα ότι η διμερής συνεργασία θα συνεχίσει να ευδοκιμεί στο μέλλον, εκφράζοντας την εκτίμηση στις προσπάθειες της Ρωσίας στη Συρία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr