Άγκυρα: Η έκθεση των Αμερικανών διαστρεβλώνει σκόπιμα τον πόλεμό μας κατά της τρομοκρατίας


Tanju Bilgiç
: Η αμερικανική έκθεση χαρακτήρισε τον αγώνα της Τουρκίας ενάντια στα μέλη της οργάνωσης Γκιουλέν ως πολιτικά υποκινούμενη και απαράδεκτη

Μάρτιος 3, 2023. Ελλάδα.

Η Άγκυρα είπε ότι η έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2021 για την τρομοκρατία διαστρεβλώνει σκόπιμα τον πόλεμο της Τουρκίας εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων που αποτελούν άμεση απειλή για την ασφάλειά της.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, σε γραπτή απάντηση σε ερώτηση για την αμερικανική έκθεση σήμερα Παρασκευή.

 

Ο Μπιλγκίτς επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να καταπολεμά τις τρομοκρατικές οργανώσεις που περιγράφει - με επικεφαλής το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και τις εκπορεύσεις του στη Συρία, την Οργάνωση Φετουλάχ Γκιουλέν και το Ισλαμικό Κράτος - χωρίς διακρίσεις και εντός του πλαισίου του νόμου, όπως είπε.

 Επεσήμανε ότι η Τουρκία συνέβαλε αποτελεσματικά στις διεθνείς προσπάθειες στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Ο Μπιλγκίτς επεσήμανε ότι η περιγραφή της έκθεσης των ΗΠΑ για τις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» - που είναι προέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στη Συρία - ως εταίρου των Ηνωμένων Πολιτειών στον αγώνα κατά του ISIS δείχνει ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει το λάθος της χρήσης τρομοκρατικής οργάνωσης για την καταπολέμηση άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης.

 Επεσήμανε επίσης ότι η συμπερίληψη ισχυρισμών από μεροληπτικά μέσα ενημέρωσης ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία και το Ιράκ προκαλούν θύματα αμάχων στην έκθεση προκαλεί έκπληξη.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα κατά της οργάνωσης FETÖ, ο Μπιλγκίτς τόνισε ότι η περιγραφή της αμερικανικής έκθεσης για τον αγώνα της Τουρκίας εναντίον των μελών της οργάνωσης ως πολιτικά υποκινούμενη είναι απαράδεκτη.

 Επεσήμανε ότι η τουρκική δικαιοσύνη έχει αποδείξει, με συγκεκριμένα στοιχεία, την τρομοκρατική φύση της οργάνωσης Γκιουλέν (η Άγκυρα την κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016) και εμπλέκεται σε εγκληματικές δραστηριότητες σε κάθε χώρα στην οποία είναι παρούσα, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την έκφραση του Τούρκου εκπροσώπου.

Ο Μπιλγκίτς τόνισε ότι η Άγκυρα περιμένει την Ουάσιγκτον να τερματίσει την παρουσία της οργάνωσης Γκιουλέν και τις δραστηριότητές της στο έδαφός της το συντομότερο δυνατό.

 

Επεσήμανε επίσης ότι ο περιορισμός των ισχυρισμών της έκθεσης που βασίζονται σε φήμες και μεροληπτικές ειδήσεις των μέσων ενημέρωσης εγείρει αμφιβολίες για τη σοβαρότητά της.

Ο Μπιλγκίτς είπε «καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δείξουν αλληλεγγύη με τη χώρα μας στο πνεύμα της συμμαχίας και να υιοθετήσουν μια προσέγγιση αρχών, συνεπή, σταθερή και αποτελεσματική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Al Jazeera.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr