Βουλγαρία: Υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση σε μαθητές


Μάρτιος 5, 2023. Ελλάδα.

Υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση για μαθητές της 10ης και της 11ης τάξης από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, προβλέπεται σε σχέδιο κανονισμού για την εκπαίδευση των Βούλγαρων πολιτών για την υπεράσπιση της πατρίδας, γράφει η βουλγαρική Novinite.

Βασικά σημεία της στρατιωτικής εκπαίδευσης θα αποτελέσουν η γνώση των όπλων, τα είδη του στρατιωτικού εξοπλισμού, της αρωγής σε καταστροφές και κρίσεις κλπ.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται από στρατιωτικούς ή υπαλλήλους του Υπουργείου Άμυνας παρουσία του καθηγητή. Πέντε ώρες μελέτης έχουν προγραμματιστεί για ολόκληρο το έτος.

«Δεν νομίζω ότι είναι αρκετό, αλλά είναι μια καλή αρχή και πιστεύω ότι θα είναι καλή αρχή, αλλά θα είναι πρακτικά μαθήματα. Πιστεύω ότι θα είναι καλό για τους νέους να γνωρίζουν πως να αντιδράσουν σε κατάσταση κρίσης. Τουλάχιστον, να σώσουν τη ζωή τους και τις ζωές των άλλων», σχολίασε ο Ιβάν Μαλάμοφ, επικεφαλής του Εθνικού Γυμνασίου «Βασίλ Λέφσκι- του Βέλικο Τάρνοβο.

Το σχέδιο νόμου έχει δημοσιευθεί για δημόσια συζήτηση, αναμένεται να εγκριθεί.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr