Βούλγαροι παραγωγοί διαμαρτύρονται για την εισαγωγή αδασμολόγητων ουκρανικών σιτηρών

Οι Βούλγαροι παραγωγοί  βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την εισαγωγή αδασμολόγητων σιτηρών από την Ουκρανία 

Μάρτιος 13, 2023. Ελλάδα.

Σόφια.


Οι παραγωγοί σιτηρών από το Βέλικο Τάρνοβο, το Ρούσε και το Πλέβεν απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο Ρούσε Πλέβεν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδασμολόγητη εισαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία και κατά του στρατηγικού σχεδίου για τη γεωργία.

Περίπου 50 αγροτικά μηχανήματα απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η διαμαρτυρία είναι συνεχής, είπε ένας από τους συντονιστές, ο Ντιμίταρ Ντιμιτρόφ, πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού στο χωριό Αλεξάντροβο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό γίνεται σκόπιμα για να μην χάσουν οι Βούλγαροι παραγωγοί τις επιδοτήσεις που δικαιούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ότι η αγορά αυτή τη στιγμή έχει καταρρεύσει και οι αποθήκες των παραγωγών σιτηρών είναι γεμάτες με απούλητα σιτηρά.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αγορά, αλλά η συγκομιδή πλησιάζει. Πρέπει να έχουμε τα μέσα να αποπληρώσουμε τους αντισυμβαλλομένους μας», επεσήμανε επίσης.

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες θέλουν όλοι οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές να προστατεύουν τα συμφέροντα των αγροτών στις Βρυξέλλες.

Το πρόβλημα με την αδασμολόγητη εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών είναι πολύ μεγάλο, καθώς δεν πληροί τις προδιαγραφές στην ΕΕ για την αγροτική παραγωγή, δεν αντιμετωπίζεται με τα κατάλληλα σκευάσματα και λιπάσματα, τόνισαν επίσης οι διαδηλωτές.

Dnes.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr