Σκόπια: Ο πρώην πρωθυπουργός Γκεοργκιέφσκι αντιτίθεται στο κλείσιμο του βουλγαρικού συλλόγου

 


Μάρτιος 23, 2023. Ελλάδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος παραδέχεται τη βουλγαρική καταγωγή του, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης  για το κλείσιμο του συλλόγου «Ιβάν Μιχαήλοφ» στο Μοναστήρι/Μπίτολα.

Ο Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι ως πρόεδρος του βουλγαρικού πολιτιστικού συλλόγου στο Μοναστήρι δήλωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να ανατρέψει την απόφαση της κυβέρνησης να διαγράψει από το Κεντρικό Μητρώο του Κράτους τον βουλγαρικό σύλλογο «Ιβάν Μιχαήλοφ».

Αφορμή για το κλείσιμο είναι η νέα νομοθετική τροπολογία, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται αμφιλεγόμενες ονομασίες συλλόγων και ιδρυμάτων που υποδαυλίζουν επιθετικότητα και μίσος.

Ο Ιβάν Μιχαήλοφ γίνεται αντιληπτός στη Βόρεια Μακεδονία ως ένα πρόσωπο κοντά στη φασιστική ιδεολογία και το Τρίτο Ράιχ, που δεν σεβάστηκε τη μοναδικότητα του σλαβικού λαού με τις πράξεις του.

«Αν σκεφτούμε χρόνια πριν, το όνομα Βούλγαρος ήταν ταμπού. Δεν είναι πια. Οι Βούλγαροι είναι πλέον ενωμένοι γύρω από το όνομα του Ιβάν Μιχαήλοφ και της Βουλγαρίας και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη Βόρεια Μακεδονία, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και δεν θα σταματήσουμε εδώ», λέει ο Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι.

 grd.mk, mk.tv21.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr