Συρία: Το Ισραήλ βομβάρδισε αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται για βοήθεια στους σεισμοπαθείς


Μάρτιος 7, 2023. Ελλάδα.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Συρίας ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ χτύπησε το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου και ο διάδρομος κατέστη άχρηστος. Το εν λόγω αεροδρόμιο χρησιμοποιείται, επίσης, για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

Το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έπληξε το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου και προκάλεσε ζημιές στους διαδρόμους προσγείωσης.

 Μετά την παύση λειτουργίας του αεροδρομίου, όλα τα αεροπλάνα εκτράπηκαν στα αεροδρόμια της Δαμασκού και της Λαττάκειας, ειδικά για τη βοήθεια για τον σεισμό που έρχεται στη χώρα.  

Το SANA ανακοίνωσε επίσης ότι η ισραηλινή επίθεση έγινε με πύραυλο από τη Μεσόγειο.

 Αναφέρθηκε ότι δεν υπήρξαν απώλειες ζωών στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, αλλά οι διάδρομοι του αεροδρομίου κατέστησαν άχρηστοι. 

Το Χαλέπι, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές μετά το 2011, υπέστη επίσης μεγάλες ζημιές από τους σεισμούς που έπληξαν τη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία τον περασμένο μήνα. 

Το αεροδρόμιο ήταν επίσης κρίσιμης σημασίας για τη διεθνή βοήθεια που ήρθε στη χώρα μετά τον σεισμό. 

Το Υπουργείο Μεταφορών της Συρίας ανακοίνωσε ότι όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, μετατράπηκαν στη Δαμασκό και τη Λατάκεια μετά την «ισραηλινή επίθεση». 

Αμέσως μετά τον σεισμό, το Ισραήλ χτύπησε τη νηοπομπή βοήθειας που ήρθε από ξηρά και κατοικίες πολιτών στη Δαμασκό. 

Δεν υπήρξε καμία εξήγηση από Ισραηλινούς αξιωματούχους σχετικά με τις επιθέσεις.

Al Ain Turkce

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr