Η Νότια Κορέα θα καλύψει τις ελλείψεις όπλων που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία


Ο Πρόεδρος 
της Πολωνίας Andrzej Duda (a) κατά την αποδοχή των πρώτων νοτιοκορεατικών αρμάτων μάχης K2 και των νοτιοκορεατικών οβίδων K9 για την Πολωνία τον Δεκέμβριο. The New York Times

Μάρτιος 27, 2023. Ελλάδα.

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, η παγκόσμια κοινότητα είδε μια αυξανόμενη τάση για την παραγωγή όπλων, όπως πυραύλους και τανκς μέχρι πυροβολικό και πυρομαχικά.

Αν και υπάρχουν πολλές χώρες που υποφέρουν από έλλειψη όπλων, έχουν ενεργοποιηθεί για την ταχεία αύξηση παραγωγής όπλων λίγες χώρες. Μεταξύ αυτών των χωρών είναι η Νότια Κορέα, η οποία αύξησε την παραγωγή και τις εξαγωγές της για να καλύψει την έλλειψη που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Νότια Κορέα επιδιώκει να καλύψει την παγκόσμια έλλειψη όπλων που δημιουργήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία αυξάνοντας την παραγωγή της, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο Son Jae Il, πρόεδρος της Hanwha Aerospace, στο γραφείο του Hanwha στη Σεούλ. Τα λευκά αυτοκόλλητα στον χάρτη υποδεικνύουν τις χώρες στις οποίες η Hanwha εξήγαγε με επιτυχία όπλα- The New York Times.

Πέρυσι, οι εξαγωγές όπλων της Νότιας Κορέας αυξήθηκαν κατά 140%, φτάνοντας το ρεκόρ των 17,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων τανκς, οβίδων, πολεμικών αεροσκαφών και εκτοξευτών πυραύλων αξίας 12,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην Πολωνία, στενό σύμμαχο της Ουκρανίας, ανέφερε η εφημερίδα.

Από την έναρξη του πολέμου, οι χώρες εξαγωγής όπλων έχουν αρχίσει να υποφέρουν από έλλειψη εκτοξευτών πυραύλων και άλλων όπλων, και χώρες όπως η Γερμανία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να παρέχουν τα απαιτούμενα άρματα μάχης.

Στην Ανατολική Ευρώπη, οι χώρες αναγκάζονται να αναπληρώσουν βιαστικά τα αποθέματά τους μετά την αποστολή σοβιετικών όπλων στην Ουκρανία.

Η Νότια Κορέα γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο ισχυρά μπορεί να είναι τα κίνητρα παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού, γράφει η New York Times.

​Επί δεκαετίες, η χώρα πάλευε να φτιάξει τα δικά της όπλα με αντίστροφη μηχανική αμερικανικού στρατιωτικού υλικού. 

Η “Hanwha”, παλαιότερα γνωστή ως “Korea Explosives”, κατασκεύαζε δυναμίτη όταν η κυβέρνηση την όρισε ως αμυντικό εργολάβο στη δεκαετία του 1970 για την κατασκευή χειροβομβίδων, ναρκών ξηράς και φωτοβολίδων σήμανσης.

Ο  Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε το Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων στην αεροπορική βάση Osan στο Pyeongtaek της Νότιας Κορέας το 2022. The New York Times

Τώρα κατασκευάζει συστήματα ραντάρ, κινητήρες αεροσκαφών, ρομπότ εξουδετέρωσης βομβών, μη επανδρωμένα οχήματα μάχης και αντιαεροπορικά πυροβόλα. Συνεργάζεται επίσης με το διαστημικό πρόγραμμα της Νότιας Κορέας.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, η Hanwha έχει βάλει σταθερά το βλέμμα της στην παγκόσμια αγορά, με την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης και του στρατού της Νότιας Κορέας.

 Η Τουρκία κατασκεύασε το κύριο άρμα μάχης της, το Altay, και τα οβιδοβόλα T-155 βασισμένα σε μοντέλα της Νότιας Κορέας. 

Η Hanwha κατασκευάζει ένα εργοστάσιο στην Αυστραλία για τη συναρμολόγηση K9 με τοπικούς προμηθευτές. Τα περισσότερα από τα νοτιοκορεάτικα οβιδοβόλα που αγοράζει η Πολωνία θα παράγονται στην Πολωνία με τοπικούς συνεργάτες.

Η Hanwha έχει προμηθεύσει τον στρατό της Νότιας Κορέας με σχεδόν 1.200 οβίδες K9 από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, καθώς και εκατοντάδες άλλα για την Ινδία, την Τουρκία, την Εσθονία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία. 

Τα K9 της Hanwha αντιπροσώπευαν το 55 τοις εκατό της παγκόσμιας εξαγωγικής αγοράς αυτοκινούμενων οβίδων από το 2000 έως το 2021, σύμφωνα με Νοτιοκορεάτες αναλυτές. Οι Νοτιοκορεάτες έχουν θέσει ως στόχο την αναπλήρωση του οπλισμού των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν μεταφέρει τα αποθέματά τους στην Ουκρανία.


 --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr