Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Η Ζαχάροβα επικρίνει την άποψη Σέρβου υπουργού για κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας

 


Μάρτιος 13, 2023. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ο υπουργός Οικονομίας της Σερβίας Ράντε Μπάστα θα έπρεπε να είχε μιλήσει κατά της πίεσης των ΗΠΑ στη χώρα του και όχι υπέρ της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία. 

Την θέση αυτή εξέφρασε στη σελίδα της στο Telegram η επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε περίεργη τη θέση του Μπάστα και υπενθύμισε ότι η Ρωσία πάντα σέβεται τη Σερβία και τον λαό της.

 Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι μετά την επιβολή των κυρώσεων, η πίεση της Ουάσιγκτον στο Βελιγράδι « δεν θα τελειώσει, αλλά μόνο θα ενταθεί».

Η περίεργη άποψη:

«Η Αμερική ασκεί πίεση στη Σερβία και ο Σέρβος υπουργός καλεί να αντιταχθεί στη Ρωσία. Μήπως θα ήταν καλύτερο για τον Σέρβο υπουργό να μιλήσει έντονα κατά των πιέσεων στη χώρα του;», έγραψε η Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα, στο REGNUM , ο Ράντε Μπάστα κάλεσε τη σερβική κυβέρνηση και όλους τους υπουργούς να μιλήσουν για το θέμα της επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας. 

Σημείωσε ότι το Βελιγράδι βρίσκεται «υπό τεράστιες πιέσεις» από τη Δύση που δεν συμμετέχει στις κυρώσεις, καταλήγει το δημοσίευμα.--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr