Τα Σκόπια ιδρύουν Πολιτιστικό Κέντρο για «τις μοναδικές πολιτιστικές αξίες των Τούρκων»


Μάρτιος 30, 2023. Ελλάδα.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων προτίθεται να ιδρύσει Τουρκικό Πολιτιστικό Κέντρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικού Συστήματος και Σχέσεων μεταξύ Κοινοτήτων στη Βόρεια Μακεδονία, Τζάμπερ Ντόκου, την οποία ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.

 

Ο Ντόκου, ο οποίος είναι τουρκικής καταγωγής, είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσουμε αυτό το έργο ως αποτέλεσμα σκληρής, προσεκτικής και αφοσιωμένης δουλειάς».

Πρόσθεσε, «Το κέντρο θα εισαγάγει τις μοναδικές πολιτιστικές αξίες των Τούρκων της Βόρειας Μακεδονίας και θα προσφέρει ευκαιρίες σε ταλαντούχους Τούρκους νέους να εκφραστούν στον τομέα του σύγχρονου πολιτισμού και τέχνης».

Τόνισε ότι αυτή η κυβερνητική πρωτοβουλία «έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της πολυεθνικής δομής στη Βόρεια Μακεδονία».

Ο Ντόκου κατέχει τη θέση του για το Κόμμα του Τουρκικού Κινήματος, το οποίο είναι μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού στη Βόρεια Μακεδονία, καταλήγει η Yeni Safak.


--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr