Ο πρόεδρος της Συρίας έφθασε στη Μόσχα- Θα συναντηθεί με τον Πούτιν


 Μάρτιος 14, 2023. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα υποδεχθεί αύριο Τετάρτη τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για συνομιλίες στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική προεδρία σήμερα, Τρίτη.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι «θα συζητηθούν τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της ρωσοσυριακής συνεργασίας στον πολιτικό, οικονομικό, εμπορικό και ανθρωπιστικό τομέα, επιπλέον των προοπτικών για συντονισμένη διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία».

Στη ρωσική πρωτεύουσα, Μόσχα, έφτασε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ για επίσημη επίσκεψη, κατά την οποία θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.


Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι ο εκπρόσωπος του Προέδρου Πούτιν, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, δέχθηκε τον Άσαντ κατά την άφιξή του.

Ο Πρόεδρος αλ Άσαντ επισκέφθηκε τη Μόσχα το 2015, την πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης  στη χώρα από το 2011.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, η Μόσχα πραγματοποίησε μια εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών στη Συρία για να υποστηρίξει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις σε χερσαίες επιχειρήσεις κατά των ένοπλων φατριών της αντιπολίτευσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr