Ένας Αμερικανός πήγε να πολεμήσει στην Ουκρανία αλλά αυτομόλησε στους Ρώσους

 


Φωτό:Insider

Μάρτιος 19, 2023. Ελλάδα.

Όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, δεκάδες ξένοι μαχητές συγκεντρώθηκαν για να την υπερασπιστούν.

Ανάμεσά τους ήταν ο Τζον ΜακΙντάιρ, ένας 25χρονος Αμερικανός βετεράνος με το παρατσούκλι  Τζόνι Αλαμπάμα ή Μπάμα - από τους συντρόφους του που εντάχθηκαν στη Διεθνή Λεγεώνα Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας, αναφέρει το Business Insider.

 Βίντεο που τραβήχτηκε τότε δείχνει τον Αμερικανό ανάμεσα σε ένστολους μαχητές να φωνάζει «Ζήτω η Ουκρανία» και «Πήγαινε στο διάολο, Ρωσία».

 Μετά άλλαξε πλευρά.

Τον Φεβρουάριο του 2023, ο ΜακΙντάιρ καθόταν σε ένα εστιατόριο στη Μόσχα και μιλούσε σε έναν δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης RT για την απόφασή του να αυτομολήσει από την Ουκρανία στη Ρωσία.

 Ο ΜακΙντάιρ είναι ο πρώτος ξένος μαχητής που είναι γνωστό ότι πέρασε τις γραμμές του εχθρού για να ενταχθεί στη Ρωσία.

Στη συνέντευξη στο RT, ισχυρίστηκε ότι πήγε στην Ουκρανία από την αρχή με σκοπό να αυτομολήσει.

Αλλά δύο εθελοντές που δούλευαν μαζί με τον ΜακΙντάιρ είπαν στο Insider ότι ήταν ένα ασταθές και ανεύθυνο άτομο που προκάλεσε τον όλεθρο στην Ουκρανία και εκδιώχθηκε από τη λεγεώνα πριν αποφασίσει να αυτομολήσει.

Ανέφεραν ότι τουλάχιστον σε μία περίπτωση, ο ΜακΙντάιρ έπινε υπερβολικά κατά τη διάρκεια της μάχης και ούρησε σε ένα στρατιωτικό όχημα και κατέστρεψε θέσεις φρουράς  της Ουκρανίας.

Τελικά του απαγόρευσαν να χρησιμοποιεί όπλα γιατί θεωρούνταν κίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους.

 Ο Μάλκολμ Νανς, πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και ειδικός στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας που εντάχθηκε στην Ουκρανική Διεθνή Λεγεώνα τις πρώτες μέρες του πολέμου, λέει ότι ο ΜακΙντάιρ προκάλεσε προβλήματα από την αρχή.

 «Ο Μπάμα είναι ένας εξαιρετικά ασταθής χαρακτήρας. Τον έλεγα τρελό με κεφαλαίο Τ», προσθέτει. Ο ΜακΙντάιρ κατάγεται από το Mobile της Αλαμπάμα, φοίτησε στο Λύκειο της Κομητείας Λίνκολν στο Λαφαγιέτ του Τενεσί και στη συνέχεια ξεκίνησε στρατιωτική εκπαίδευση στο Φορτ Μπλις του Τέξας.  Υπηρέτησε στον στρατό των ΗΠΑ ως πεζικός από τον Ιούνιο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2017, αλλά ποτέ δεν αναπτύχθηκε σε θέατρα επιχειρήσεων, δήλωσε στο Insider η εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού Μάντισον Μπόνζο. Ωστόσο, δεν είπε υπό ποιες συνθήκες εγκατέλειψε τον στρατό.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr