Γιγαντιαία διαφήμιση της μισθοφορικής ομάδας 'Βάγκνερ' στη Μόσχα


Μάρτιος 27, 2023. Ελλάδα.

Μια τεράστια διαφήμιση που αποσκοπεί σε στρατολόγηση  νέων μαχητών για τη μισθοφορική ρωσική ομάδα Βάγκνερ εμφανίστηκε στην πρόσοψη ενός κτιρίου επιχειρήσεων σε αυτοκινητόδρομο στη βορειοανατολική Μόσχα.

Η διαφήμιση, η οποία εκτείνεται σε 17 ορόφους, περιλαμβάνει το λογότυπο της  'Βάγκνερ' με το συνθήματα όπως «Εγγραφείτε στη νικήτρια ομάδα!» και «Μαζί θα κερδίσουμε» , απέναντι σε μια φωτογραφία ενός μασκοφόρου με όπλο.

Η Βάγκνερ, οι μαχητές της οποίας πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, επιδιώκει να αναπληρώσει τις τάξεις του πριν από μια πιθανή ουκρανική αντεπίθεση.

Η ομάδα πιστεύεται ότι υπέστη σοβαρές απώλειες στις μάχες για τον έλεγχο της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, η οποία έχει γίνει η μεγαλύτερη και πιο αιματηρή μάχη του πολέμου.

 

 Αρχηγός της «Βάγκνερ» είναι ο  Γεβγκιένι Πριγκόζιν, ένας 61χρονος πρώην κρατούμενος που έκανε την περιουσία του από μια επιχείρηση που προμήθευε έτοιμα τρόφιμα για κοινωνικές εκδηλώσεις και από συμβάσεις τροφοδοσίας με το Κρεμλίνο και διάφορα υπουργεία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πριγκόζιν είπε ότι ήθελε να στρατολογήσει 30.000 νέους μαχητές μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με το σύνταγμα, οι ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες δεν επιτρέπεται να δραστηριοποιούνται στο ρωσικό έδαφος, αλλά δεν υπάρχουν περιορισμοί στο εξωτερικό.

Η Ρωσία υποστηρίζει την ‘Βάγκνερ’ με εξοπλισμό και όπλα και αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνάμεις της κατά τη στρατιωτική της εκστρατεία στην Ουκρανία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr