Σακελλαροπούλου στη Σερβία: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο

 


Μάρτιος 28, 2023. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, φιλοξένησε σήμερα την Πρόεδρο της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σερβία έως τις 29 Μαρτίου.

«Μου φαίνεται ότι οι λαοί μας καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Η Σερβία και η Ελλάδα έχουν κάτι περισσότερο από παραδοσιακές, αδελφικές και αδελφικές σχέσεις - οι λαοί μας καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον καλά και οι πολιτικοί ακολουθούν μόνο αυτά που αισθάνονται οι άνθρωποι εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα αναλύσαμε την πολιτική κατάσταση στην περιοχή, την Ευρώπη και τον κόσμο, αλλά αναλύσαμε και τις σχέσεις μας. Η Σερβία και η Ελλάδα επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την υποστήριξή τους στην εδαφική ακεραιότητα», είπε ο Βούτσιτς υποδεχόμενος την Ελληνίδα πρόεδρο, σύμφωνα με την Novosti.rs.

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής



Η Ελληνίδα πρόεδρος, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του σερβικού κοινοβουλίου, Βλαντίμιρ Όρλιτς.

Όπως ανέφεραν από κοινού, οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών βασίζονται στην ειλικρινή φιλία και την αμοιβαία υποστήριξη και ως εκ τούτου αποτελούν εγγύηση για περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, ανακοίνωσε η σερβική εθνοσυνέλευση.

Ο Όρλιτς ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη θέση αρχών της σχετικά με τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας και τη σαφή δέσμευση στις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Η Ελλάδα παραμένει στη μη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου


Η θέση της Ελλάδας στο θέμα της μη αναγνώρισης της μονομερώς κηρυγμένης ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου παραμένει η ίδια και στηρίζει τις συμφωνίες των δύο πλευρών που οδηγούν στην εξομάλυνση των σχέσεων, δήλωσε η Πρόεδρος της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Politica η Ελλάδα είναι πιστή στην πολιτική της στα Δυτικά Βαλκάνια και ακολουθεί μια ρεαλιστική και εποικοδομητική προσέγγιση σε σχέση με τo λεγόμενo Κοσσυφοπέδιο, που στοχεύει στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας.

Η Ελληνίδα πρόεδρος επεσήμανε ότι μια τέτοια προσέγγιση στοχεύει σε μια συνολική κίνηση προς την ενσωμάτωση ολόκληρης της περιοχής στην ΕΕ, την οποία εκτίμησε ως στρατηγικό στόχο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr