Εκνευρισμός στην Τουρκία από επίσκεψη του διοικητή CENTOM στους Κούρδους Συρίας


Μάρτιος 12, 2023. Ελλάδα.

«Ενώ η επίσκεψη του αρχηγού του επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγού Μαρκ Μίλι (Mark Milley), στις περιοχές που καταλαμβάνει η τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG στη βόρεια Συρία δημιούργησε μεγάλη διαμάχη, μια άλλη σκανδαλώδης κίνηση ήρθε από τις ΗΠΑ», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

 

Δεύτερη επίσκεψη Αμερικανών σε μια εβδομάδα


Ο διοικητής της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης -CENTCOM στρατηγός Μάικλ Έρικ Κουρίλα (Michael Erik Kurilla) ήρθε, επίσης, στα τουρκικά σύνορα και συναντήθηκε με τρομοκράτες PKK/YPG, όπως σημειώνεται.

 «Ο Κουρίλα επισκέφτηκε τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις - SDF (PKK/YPG), οι οποίες είναι εταίρος των ΗΠΑ και διεξάγουν επιχειρήσεις κατά του DAESH», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Ο Στρατηγός Μάικλ Έρικ Κουρίλα, Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) αναφέρεται ότι πραγματοποίησε επίσκεψη στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της CENTCOM, αναφέρεται ότι ο Κουρίλα επισκέφτηκε «τα μέρη που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στο πλαίσιο των αμερικανικών στρατευμάτων και στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης DAESH» στην περιοχή στις 8 Μαρτίου.

 

Στην ανακοίνωση, αναφέρθηκε ότι ο Κουρίλα επισκέφτηκε επίσης τους χώρους όπου κρατούνται μέλη του DAESH στην επαρχία Χασάκα, η οποία είναι κατεχόμενη από την τρομοκρατική οργάνωση PKK / YPG, η οποία χρησιμοποιεί το όνομα SDF στη βορειοανατολική Συρία, και επισκέφτηκε επίσης τα στρατόπεδα Roj και το Hol, όπου βρίσκονται οι οικογένειες του ISIS.

 

«Το Hol Camp δείχνει με σαφήνεια τον πόνο των ανθρώπων»


Σε δηλώσεις του ο Κουρίλα τόνισε: «Είδα από πρώτο χέρι πόσο άσχημες συνθήκες ζουν τα παιδιά. Το Hol Camp δείχνει ξεκάθαρα τα βάσανα των ανθρώπων. Η μόνη μόνιμη λύση είναι ο επιτυχής και έγκαιρος επαναπατρισμός των ανθρώπων από εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

 

Την περιοχή επισκέφθηκε και ο αρχηγός ΓΕΣ των ΗΠΑ

 

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Μαρκ Μίλι επισκέφθηκε επίσης τις περιοχές που κατέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG στη βόρεια Συρία στις 4 Μαρτίου.

 Υποστηρίχθηκε ότι η Μίλι συναντήθηκε μόνο με Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία.

Μετά την επίσκεψη, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζεφ Φλέικ κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και ζητήθηκαν εξηγήσεις για την επίσκεψη του Μίλι στη βορειοανατολική Συρία, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

aa

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr