Συνομιλία υπουργών Άμυνας Ρωσίας- ΗΠΑ για το ατύχημα του drone MQ-9


Μάρτιος 16, 2023. Ελλάδα.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού Στρατού, Βαλέρι Γκερασίμοφ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον στρατηγό Μαρκ Μίλι, Πρόεδρο του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, αναφέρει το TASS, επικαλούμενο πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Ως εξέλιξη της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Υπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 15 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε επίσης τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας - Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας του Στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στρατηγού Βαλέρι Γκερασίμοφ και του Προέδρου του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγού Μαρκ Μίλι», ανακοίνωσε το υπουργείο.

 

Είχε αναφερθεί νωρίτερα, ότι ο Σόιγκου και ο Αμερικανός ομόλογός του, Λόιντ Όστιν, είχαν συνομιλίες κατά τις οποίες το κύριο θέμα ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τα αίτια και τις συνέπειες του ατυχήματος του αμερικανικού drone στη Μαύρη Θάλασσα.

Επιπλέον, οι επικεφαλής των στρατιωτικών τμημάτων τόνισαν τη σημασία της διατήρησης στρατιωτικών καναλιών επικοινωνίας για τη συζήτηση καταστάσεων κρίσης από τις μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία κατέγραψε την πτήση ενός αμερικανικού drone MQ-9 στην περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το drone πετούσε με κλειστούς αναμεταδότες, «παραβίασε τα όρια της περιοχής του προσωρινού καθεστώτος για τη χρήση του εναέριου χώρου ... τέθηκε υπόψη όλων των χρηστών του διεθνούς εναέριου χώρου και δημοσιεύθηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι ως αποτέλεσμα ενός αιχμηρού ελιγμού, το drone εισήλθε σε ανεξέλεγκτη πτήση με απώλεια ύψους και προσέκρουσε στην επιφάνεια του νερού.

Τα ρωσικά μαχητικά δεν χρησιμοποίησαν όπλα επί του σκάφους, δεν ήρθαν σε επαφή με το UAV και επέστρεψαν με ασφάλεια στη βάση τους, όπως διευκρίνισε το στρατιωτικό τμήμα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ, ένα από τα δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-27 χτύπησε το φτερό του αμερικανικού drone, με αποτέλεσμα να πέσει στα νερά της Μαύρης Θάλασσας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr