Πτώση ισραηλινού drone εντός της Συρίας


«Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένα ισραηλινό drone συνετρίβη στη Συρία χθες Τετάρτη, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ρουτίνας».

Μάρτιος 23, 2023. Ελλάδα.

 

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε , σε ανακοίνωσή του, ότι το περιστατικό δεν οδήγησε σε παραβίαση πληροφοριών, προσθέτοντας ότι βρίσκεται υπό έρευνα.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA αποκάλυψε, το πρωί της Τετάρτης, ότι τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου στα βόρεια της χώρας, κάνοντας λόγο για «μόνο υλικές ζημιές».

«Ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε μια πυραυλική επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου , η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές στο αεροδρόμιο», ανέφερε το SANA , επικαλούμενο μια ανώνυμη στρατιωτική πηγή .

Η πηγή πρόσθεσε: «Στις 03:55 περίπου σήμερα (Τετάρτη), ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση με έναν αριθμό πυραύλων από την κατεύθυνση της Μεσογείου, δυτικά της Λαττάκειας, με στόχο την περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου του Χαλεπίου».

Η πηγή πρόσθεσε ότι «η επίθεση οδήγησε σε κάποιες υλικές ζημιές στο αεροδρόμιο».

Αυτή είναι η τρίτη επίθεση στο αεροδρόμιο μέσα σε 6 μήνες.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr