Το Πεντάγωνο συμφώνησε να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους στα αεροσκάφη F-16

 


Μάρτιος 5, 2023. Ελλάδα.

Το Πεντάγωνο ενέκρινε την Κυριακή την εκπαίδευση Ουκρανών για τη χρήση του F-16, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Ρεπουμπλικανικής Βουλής, Μάικλ ΜακΚόλ.

 

Ποια είναι η σημασία αυτής της εξέλιξης;

 

Το θέμα της εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων να πετούν μαχητικά F-16 είναι το πιο σημαντικό βήμα πριν από την παραλαβή αυτού του τύπου μαχητικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τις συμμαχικές χώρες της Δύσης.

Αυτό αντιπροσωπεύει επίσης την αποφασιστικότητα της Ουάσιγκτον να προχωρήσει στον οπλισμό της Ουκρανίας με αυτόν τον προηγμένο τύπο μαχητικών  που μπορεί να αλλάξει τις συνθήκες πεδίου αντιμετωπίζοντας τα  ρωσικά μαχητικά και ιρανικά drones, στοχεύοντας τις ρωσικές δυνάμεις στις περιοχές που κατέλαβαν στην ανατολική Ουκρανία.

 

Έγκριση του Πενταγώνου

 

Ο Μάικλ ΜακΚαλ είπε : «Όλοι συμφωνούν να παραδώσουν F-16 και άλλα όπλα για να αντιμετωπίσουν τα ιρανικά drones στην Κριμαία.

Την Πέμπτη, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν «προχωρά να εγκρίνει τις επόμενες εβδομάδες ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από το Πεντάγωνο , για να ξεκινήσει η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων» στο μαχητικό «F-16».

Εξήγησε ότι η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί «σε αεροπορικές βάσεις εντός των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλήσει για το θέμα τώρα, πρόσθεσε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία των F-16 ενδέχεται να απαιτήσει τουλάχιστον 10 μήνες και θα συνοδεύεται από εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συντήρησή του και την παροχή υποδομής.

Πρόσθεσε ότι η τάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να κάνει το βήμα «προήλθε μετά από πίεση από Ευρωπαίους συμμάχους στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και λόγω της απαίτησης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών μελών του Κογκρέσου να επιταχύνουν τη διαδικασία αύξησης των δυνατοτήτων της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και να τους βοηθήσει να επιλύσουν γρήγορα τη μάχη εναντίον της Μόσχας».

 Και πρόσθεσε: «Αυτό συμβαίνει επειδή ο παράγοντας χρόνος δεν εξυπηρετεί τους Ουκρανούς και δεν υπάρχει καμία αμερικανική επιθυμία η σύγκρουση με τη Ρωσία να μετατραπεί σε μακροπρόθεσμη διαρροή».


 Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr