Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Χουλουσί Ακάρ: Οι συνομιλίες μας με την Ουάσιγκτον για τα ‘F16’ έχουν φτάσει σε θετικό σημείο

 


Μάρτιος 12, 2023. Ελλάδα.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την προμήθεια μαχητικών F-16 έχουν φτάσει σε θετικό σημείο.

«Γνωρίζουμε ότι ο Λευκός Οίκος το υποστηρίζει και ανυπομονούμε να λάβει το Κογκρέσο την απόφασή του με σύνεση. Θα θέλαμε να ξέρουν όλοι ότι δεν είμαστε αβοήθητοι (για την απόκτηση F-16) και έχουμε εναλλακτικές», δήλωσε ο Ακάρ.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξή του, ως καλεσμένος, την Κυριακή, στο τραπέζι των συντακτών του Anadolu στο Χατάι, στα νότια της χώρας.

Επεσήμανε ότι η χώρα του περιμένει να κάνει συγκεκριμένα και θετικά βήματα προς αυτό το θέμα το επόμενο διάστημα. Τόνισε, μάλιστα, ότι η Τουρκία έχει εναλλακτικές λύσεις».

Τα αμερικανικά μαχητικά F-16 αποτελούν το κύριο συστατικό της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Μεταξύ 1987 και 2012, η ​​Άγκυρα αγόρασε συνολικά 270 αεροσκάφη F16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τουρκία ανυπομονεί να προσθέσει μια νέα ομάδα αεροσκαφών F16 για τον εκσυγχρονισμό και την αναπλήρωση των πολεμικών της αποθεμάτων, σημειώνει το πρακτορείο Anadolu.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr