Εξοργίστηκαν οι Τούρκοι: H Γαλλική Γερουσία απένειμε Μετάλλια Τιμής σε Κούρδους μαχητές της Συρίας


Μάρτιος 26, 2023. Ελλάδα.

«Μεγάλο σκάνδαλο από τη Γαλλία … Απένειμαν βραβεία σε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας», γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται η Γαλλική Γερουσία, απένειμε το «Μετάλλιο της Τιμής» σε δεξίωση για το Νεβρούζ, σε ανώτερους ηγέτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που οι Τούρκοι  τις χαρακτηρίζουν ως ‘επέκταση στη Συρία του PKK/YPG’.



«Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η γαλλική γερουσία, οι Γάλλοι γερουσιαστές υποδέχθηκαν τον Νουρί Μαχμούντ, ο οποίος είναι ένας από τους αρχηγούς των τρομοκρατών και εκπρόσωπος του PKK/YPG, και την Ρουξάν Μουχάμεντ, επικεφαλής της ένοπλης γυναικείας οργάνωσης YPJ. 

Εκτός από τους αρχηγούς των τρομοκρατών, πολλοί Γάλλοι γερουσιαστές και πολιτικοί παρευρέθηκαν στη δεξίωση», όπως σημειώνεται.

Μάλιστα, στη δεξίωση που διοργάνωσε η Ένωση Κούρδων Επιχειρηματιών της Γαλλίας (UEFK), στην εκπρόσωπο Τύπου της YPJ, Ρουξάν Μουχάμεντ και στον εκπρόσωπο του YPG Νουρί Μαχμούντ, απονεμήθηκαν το «Μετάλλιο της Τιμής» από τη Γερουσία.

Όπως τονίζεται:

«Και το 2015, η Γαλλία φιλοξένησε τους αρχηγούς και τους λεγόμενους διευθυντές της προδοτικής τρομοκρατικής οργάνωσης YPG/PKK με τις στρατιωτικές τους στολές στο Μέγαρο των Ηλυσίων».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr