Τουρκία: Μπλοκάρισμα του Ερντογάν στην αρχηγό της MİT, να μην θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής


Μάρτιος 31, 2023. Ελλάδα.

Ο Χακάν Φιντάν, ο οποίος είχε παραιτηθεί από την προεδρία του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών της Τουρκίας - MİT για να γίνει βουλευτής του Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης  ΑΚΡ όταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου ήταν πρωθυπουργός,  τότε τον είχε εμποδίσει ο πρόεδρος Ερντογάν να εισέλθει στην πολιτική, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Αυτές τις μέρες, που ετοιμάζονται οι βουλευτικές λίστες, λίγο πριν τις εκλογές της 14ης Μαΐου, έχουν έρθει στο προσκήνιο οι πληροφορίες ότι ο πρόεδρος των μυστικών υπηρεσιών- MİT, Χακάν Φιντάν, θα μπει στην πολιτική.

Ο αρθρογράφος του TurkTime, Ταλάτ Ατίλλα, υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν εμπόδισε τον Χακάν Φιντάν να εισέλθει στην πολιτική, στην ενότητα του σημερινού άρθρου του με τίτλο «Ο υφυπουργός της MİT μπορεί να μείνει στη θέση του».

«Πιθανόν να τον εμπόδισε πάλι ο Ερντογάν»

Γράφει σχετικά ο Ταλάτ Ατίλλα:

«Η δεύτερη προσπάθεια του υφυπουργού της MİT, Χακάν Φιντάν, στην πολιτική μπορεί επίσης να  έχει μπλοκαριστεί από τον Ερντογάν. Η επιθυμία του Φιντάν να γίνει Αντιπρόεδρος ή Υπουργός σε αυτές τις εκλογές εκφράστηκε συχνά στην Άγκυρα, καθώς ήθελε να επιστρέψει στην πολιτική, ενώ την πρώτη φορά δεν μπόρεσε να πάρει άδεια από τον Ερντογάν».

Όπως σημειώνεται δεν παρουσιάζεται, μέχρις στιγμής στη λίστα των υποψήφιων βουλευτών του AKP, παρά την επιθυμία του να μπει στην ενεργό πολιτική.

Cumhuriyet

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr