Μουράτ Καραγιλάν: Το PKK υποστηρίζει την τουρκική αντιπολίτευση στις εκλογές


Μάρτιος 15, 2023. Ελλάδα.

«Ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, Μουράτ Καραγιλάν, υποστήριξε ανοιχτά τον 6μελή συνασπισμό της τουρκικής αντιπολίτευσης», γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο Καραγιλάν μιλώντας στην Sterk TV δήλωσε ότι στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου δεν θα αλλάξει μόνο ο πρόεδρος αλλά και το σύστημα.

Όπως γράφει η Sabah: «Ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, Μουράτ Καραγιλάν, έδωσε άλλη μια στήριξη στον 6μελή συνασπισμό. Ο Καραγιλάν είπε: «Στις 14 Μαΐου δεν θα εκλεγεί μόνο ο πρόεδρος αλλά και το σύστημα». Οι λεγόμενοι αρχηγοί της οργάνωσης όπως οι  Καραγιλάν, Μουσταφά Καρασού, Ντουράν Καλκάν και Τζεμίλ Μπαγίκ είχαν προηγουμένως κάνει δηλώσεις στήριξης της αντιπολίτευσης και έδωσαν το μήνυμα ανάπτυξης συνεργασίας με το HDP».

Επίσης η τουρκική ‘Takvim’ θα σημειώσει:


Χαρακτηριστική φωτογραφία από την ‘
Takvim’: «Το κεφάλι του φιδιού κάτω από το τραπέζι»

Ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK, Μουρά Καραγιλάν, εξέφρασε την ικανοποίησή του με την επίλυση της κρίσης των «6» και την επιστροφή της Μεράλ Αξενέρ στον συνασπισμό γιατί είναι καλό για το δημοκρατικό κίνημα. «Αποδείχθηκε ότι ο λαός θέλει πραγματικά την αλλαγή. Ο λαός θέλει να αλλάξει αυτήν την κυβέρνηση».


Να αποφυλακιστεί ο Οτσαλάν


Ο Καραγιλάν είπε επίσης ότι έχει έρθει η ώρα να αποφυλακιστεί ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, το λεγόμενο ανώτατο στέλεχος του PKK, ο οποίος είναι φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί. Ο Καραγιλάν είπε, «Έφτασε η ώρα ο αρχηγός APO (Αμπντουλάχ Οτσαλάν) να απελευθερωθεί. Πρέπει επίσης να αγωνιστούμε για την ελευθερία του αρχηγού Apo και οι κινήσεις που θα ξεκινήσουμε πρέπει να αναπτυχθούν σε αυτή τη βάση», είπε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr