Οι Βούλγαροι ψηφίζουν σήμερα για την 49η Εθνοσυνέλευση

 


Απρίλιος 2, 2023. Ελλάδα.

Η πέμπτη κατά σειρά- τα δύο τελευταία χρόνια- εκλογική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με τα τοπικά media, 4.566 υποψήφιοι διαγωνίζονται για 240 έδρες στο κοινοβούλιο , που

προτάθηκαν από 15 κόμματα και 7 συνασπισμούς και διευθετήθηκαν με κλήρωση από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Η εκλογική διαδικασία άρχισε στις 7:00 π.μ. και η ψηφοφορία συνεχίζεται μέχρι τις 20:00 και με απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής και για ορισμένους λόγους, η χρόνος των εκλογών μπορεί να παραταθεί κατά μία ώρα.

Πάνω από 6 εκατομμύρια και 500 χιλιάδες ψηφοφόροι είναι καταγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Υπάρχουν σχεδόν 13 χιλιάδες τμήματα στη χώρα και στο εξωτερικό, με 737 τμήματα στο εξωτερικό σε 61 χώρες. Τα περισσότερα τμήματα στο εξωτερικό βρίσκονται στη γειτονική Τουρκία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


Ήρεμα ξεκίνησε η ημέρα των εκλογών στη Σόφια


Σε ήρεμο κλίμα ξεκίνησε η ημέρα των εκλογών στη Σόφια. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας τάξης, την πυρασφάλεια και τη διασφάλιση της ειρηνικής ημέρας των εκλογών.

Στο εκλογικό τμήμα δεν επιτρέπονται ένοπλοι και όσοι φέρουν αντικείμενα επικίνδυνα για τη ζωή και την υγεία των πολιτών. Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων, καμερών ή άλλου εξοπλισμού καταγραφής για την καταγραφή της διαδικασίας της ψηφοφορίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει επίσης δημιουργήσει μια ειδική οργάνωση την ημέρα των εκλογών για να αντιδρά σε πιθανές αναφορές για εκρηκτικές μηχανές τοποθετημένες σε εκλογικά τμήματα που βρίσκονται στα σχολεία.

Όπως αναφέρθηκε τουλάχιστον 15 χιλιάδες αστυνομικοί θα προστατεύουν την εύρυθμη λειτουργία των εκλογικών κέντρων στη χώρα.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr