Λιβύη: «Άνοιγμα» Χαλίφα Χαφτάρ για την ενοποίηση του στρατού

Συνάντηση των εκπροσώπων του Λιβυκού «Εθνικού Στρατού» με τον διοικητή της Δυτικής Στρατιωτικής Περιοχής στο Ζιντάν

Απρίλιος 4, 2023. Ελλάδα.

Ο Στρατάρχης  Χαλίφα Χαφτάρ, Γενικός Διοικητής του Λιβυκού «Εθνικού Στρατού», που σταθμεύει στα ανατολικά της χώρας, επέκτεινε την επιρροή του στην ορεινή πόλη Ζιντάν, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, Τρίπολη, με μια συνάντηση των εκπροσώπων του με τον Υποστράτηγο Οσάμα αλ

Τζουβάιλι, διοικητή της δυτικής στρατιωτικής περιοχής, πιστός στον επικεφαλής της παράλληλης κυβέρνησης «σταθερότητας»  Φατί Μπασάγκα.


Για πρώτη φορά ο Αλ Τζουβάιλι συναντήθηκε, το βράδυ της Κυριακής, με αντιπροσωπεία του «Εθνικού Στρατού», η οποία περιελάμβανε μέλη της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής «5 + 5» και με επικεφαλής τον  Χαΐρι αλ Ταμίνι, Διευθυντή του γραφείου του Χαφτάρ. 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Στρατού «η αντιπροσωπεία συνάντησε, εκτός από τον Αλ Τζουβάιλι, ορισμένους ηγέτες και αξιωματούχους της πόλης Ζιντάν».

Αργότερα, ο Χαφτάρ συναντήθηκε με τα μέλη της επιτροπής «5 + 5», τον υφυπουργό του υπουργείου Εσωτερικών, Φάρατζ Καΐμ, και τον συνταγματάρχη Μπάσεμ αλ Μπουάισι για τις  τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με παρατηρητές, η συνάντηση αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη αύξηση της επιρροής των δυνάμεων του Χαφτάρ σε μια σημαντική γεωγραφική και στρατηγική περιοχή. 

Στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι «ο Χαφτάρ θέλει να επιταχύνει την ενοποίηση του στρατού και να ξεπεράσει τις διαφορές του παρελθόντος». 

Αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί τον Χάφταρ επισκέφθηκε πρόσφατα την Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με ηγέτες ασφαλείας και στρατιωτικούς στη δυτική περιοχή, παρουσία του επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, Αμπντουλάχ Μπατίλι.

Asharq Al Awsat


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr