Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκοπούν τη Γάζα


Απρίλιος 7, 2023. Ελλάδα.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον διαφόρων περιοχών της Λωρίδας της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι χτύπησε δύο σήραγγες και δύο εγκαταστάσεις παραγωγής όπλων που ανήκαν στη Χαμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη στόχευσαν ορισμένα στρατιωτικά σημεία που ανήκαν σε ομάδες της παλαιστινιακής αντίστασης.

«Η επίθεση στη Γάζα πραγματοποιήθηκε από τα μεσάνυχτα σε τρία κύματα στα βόρεια και νότια της Λωρίδας. Περίπου 20 λεπτά μετά την επίθεση και καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, κόκκινοι συναγερμοί ακούστηκαν στο  Σντερότ, στο Άσκελον και στους οικισμούς γύρω από τη Γάζα.

»44 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ και τουλάχιστον 10 ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome. Ζημιές από ρουκέτες προκλήθηκαν σε σπίτι στο Σντερότ και δεν υπήρξαν θύματα. Σύμφωνα με αναφορές στον Λίβανο, προκλήθηκαν ζημιές σε πολλές τοποθεσίες που βομβαρδίστηκαν και ξέσπασε φωτιά σε αγροτική περιοχή.

Ένα στρατιωτικό σημείο ανατολικά της πόλης έγινε στόχος πολλών πυραύλων. Ενώ δεν δόθηκαν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες στην επίθεση, ενώ τα γύρω σπίτια και οι εκτάσεις υπέστησαν ζημιές», γράφει χαρακτηριστικά η ισραηλινή ‘N12’.

Ο ισραηλινός στρατός επίσης ανακοίνωσε ότι στόχευε ένα βαρύ πολυβόλο που πυροβόλησε κατά των πολεμικών αεροσκαφών που επιτέθηκαν στη Λωρίδα.

Από την άλλη πλευρά, οι Παλαιστίνιοι της Χαμάς συνεχίζουν να απαντούν εκτοξεύοντας πυραύλους εδάφους-αέρος σε αεροπλάνα πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώθηκε ότι εβραϊκοί οικισμοί κοντά στη Γάζα έγιναν στόχος με σειρά ρουκετών.

Το Ισραήλ άνοιξε καταφύγια

Σε ανακοίνωση που έκαναν οι ισραηλινές αρχές, ανέφεραν ότι άνοιξαν καταφύγια σε οικισμούς στο νότο, το βόρειο και το κέντρο της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ.


Ένας εκτοξευτής είναι έτοιμος για εκτόξευση στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με την ισραηλινή 'N12'

Η επέμβαση της ισραηλινής αστυνομίας εναντίον των μουσουλμάνων στο τζαμί αλ Άκσα με δυσανάλογη βία με ηχητικές βόμβες, σφαίρες με καουτσούκ και ρόπαλα για δύο συνεχόμενες νύχτες κλιμάκωσε την ένταση στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και οδήγησε σε γεγονότα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μια σειρά από ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς τις βόρειες περιοχές της χώρας και ενεργοποιήθηκαν προειδοποιητικές σειρήνες στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανέφερε ότι στην επίθεση εκτοξεύτηκαν 34 ρουκέτες. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το βράδυ εκτοξεύτηκαν τρεις οβίδες όλμων από τον Λίβανο προς τα βόρεια του Ισραήλ.

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης Ερυθρός Αστέρας του Δαβίδ ανέφερε επίσης ότι ένας Ισραηλινός  χτυπήθηκε από θραύσματα τραυματίστηκε ελαφρά και ένας άλλος τραυματίστηκε ενώ διέφυγε στο καταφύγιο.

Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις με ρουκέτες πραγματοποιήθηκαν από στοιχεία της Χαμάς που σταθμεύουν στον Λίβανο και κατηγόρησε τη Χαμάς.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr