Συρία: Η αεράμυνα αναχαίτισε ορισμένους ισραηλινούς πυραύλους αλλά δεν απέτρεψε τους στόχους τους


Συρία: Η αεράμυνα αναχαιτίζει ισραηλινούς πυραύλους στον ουρανό της Χομς

Απρίλιος 29, 2023. Ελλάδα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσίευσε, το πρωί του Σαββάτου, ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν στην πόλη Χομς, πριν από ώρες, είχαν στόχο μια αποθήκη πυρομαχικών που ανήκε στη λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι «ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν την αποθήκη που βρισκόταν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Dabaa στην επαρχία της Χομς και ακούστηκαν βίαιες εκρήξεις ως αποτέλεσμα της έκρηξης των πυρομαχικών που ήταν αποθηκευμένα στην αποθήκη και φάνηκαν πυρκαγιές να καίγονται στο σημείο,  χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για ανθρώπινες απώλειες».


Συριακό Παρατηρητήριο: Τα ισραηλινά πλήγματα στη Χομς είχαν στόχο μια αποθήκη της Χεζμπολάχ

 Και τα συριακά επίσημα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίς το πρωί του Σαββάτου ότι η συριακή αεράμυνα απάντησε στην ισραηλινή πυραυλική επίθεση στην περιοχή της Χομς και κατέρριψε μερικούς από αυτούς.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων «SANA» επικαλέστηκε στρατιωτική πηγή ότι «περίπου στις 00:50 το πρωί σήμερα, ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση με έναν αριθμό πυραύλων από την κατεύθυνση του βόρειου Λιβάνου, στοχεύοντας ορισμένα σημεία του κοντά στην πόλη Χομς».

Και συνέχισε, «Η αεράμυνά μας αναχαίτισε τους πυραύλους της επίθεσης και κατέρριψε μερικούς από αυτούς, και η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αμάχων, την ανάφλεξη μιας δεξαμενής φυσικού αερίου και την καύση αρκετών δεξαμενών και φορτηγών».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr