Ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ πηγαίνει στα Σκόπια για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης


Απρίλιος 8, 2023. Ελλάδα.

Ο ειδικός εκπρόσωπος και συντονιστής για την παγκόσμια εμπλοκή, Τζέιμς Ρούμπιν, θα επισκεφθεί τα Σκόπια την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σύμφωνα με την Voice of America στη σλαβική των Σκοπίων.

Θα επισκεφθεί επίσης τα Τίρανα και την Ποντγκόριτσα στην περιοδεία του στα Βαλκάνια από τις 10 έως τις 14 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους για να ενισχύσει την υποστήριξη των πρωτοβουλιών κατά της παραπληροφόρησης.

Ο Ρούμπιν έχει προγραμματιστεί να συζητήσει τις προσπάθειες κακοήθων παραγόντων που χρησιμοποιούν την παραπληροφόρηση για να υπονομεύσουν τη δημοκρατία και την εθνική ασφάλεια, καθώς και τα συλλογικά αντίμετρα κατά των απειλών στον χώρο των πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Τίρανα, ο Ρούμπιν θα συμμετάσχει σε συναντήσεις με τους Αμερικανούς πρεσβευτές από τα Δυτικά Βαλκάνια.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr