Η μισθοφορική ομάδα «Βάγκνερ» προσπάθησε να αποκτήσει όπλα από την Τουρκία


Απρίλιος 9, 2023. Ελλάδα.

Η ρωσική παραστρατιωτική εταιρεία «Βάγκνερ» προσπάθησε να αποκτήσει όπλα από την Τουρκία, ανέφερε η αμερικανική Washington Post, επικαλούμενη έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι της Ομάδας «Βάγκνερ» συναντήθηκαν με Τούρκους  με σκοπό να αγοράσουν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, που απαιτούνται για τις στρατιωτικές δραστηριότητες της «Βάγκνερ» στην Ουκρανία και το Μάλι, αναφέρει το Kyiv Independent.

Άλλη μια αναφορά σε σχέση με τη Γαλλία διαψεύστηκε.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, διέψευσε σήμερα πληροφορίες από έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν ότι Γάλλοι στρατιώτες φέρεται να είναι παρόντες στην Ουκρανία.

«Οι γαλλικές δυνάμεις δεν συμμετέχουν στην επιχείρηση στην Ουκρανία. Τα έγγραφα που αναφέρονται δεν προέρχονται από τον γαλλικό στρατό. Δεν σχολιάζουμε έγγραφα των οποίων η πηγή είναι άγνωστη», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τον Guardian.

Tanjug

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr